Purpose Bitcoin ETF koopt er in week tijd meer dan 1.300 bitcoin bij

De Purpose Bitcoin ETF is twee maanden na de lancering meer dan $1 miljard waard, heeft nu ruim 18.330 bitcoin in beheer en trok in één week meer dan 1.300 bitcoin aan.

Bitcoin is hot en happening en de eerste Canadese bitcoin ETF blijft maar records breken. Op de eerste dag verhandelde de ETF voor meer dan $200 miljoen aan bitcoin en was het de meest verhandelde ETF in iedere asset klasse van de dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is wachten op een Amerikaanse ETF

Het Canadese Purpose heeft alle records gebroken en de lage managementkosten maken de ETF een interessant alternatief voor de Grayscale Bitcoin Trust. De managementkosten voor de Purpose ETF liggen rond de 1% en daarmee is het beleggingsproduct een stuk goedkoper dan de 2% van Grayscale.

De bitcoin bull markt is in volle gang en iedere investeerder lijkt momenteel in ieder geval een beetje bitcoin te willen bezitten. Het in Toronto gevestigde Purpose Investments heeft in ieder geval bewezen dat de vraag naar een bitcoin ETF enorm is. Nu Canada het voortouw heeft genomen in deze financiële revolutie, lijkt het een kwestie van tijd voordat buurman Amerika ook een ETF lanceert.

Tot voor kort was de Amerikaanse SEC nog niet happig op het goedkeuren van een ETF, maar tijden veranderen. De markt is een stuk meer volwassen geworden, de koers is enorm gestegen, de volatiliteit is gedempt en bitcoin lijkt een blijvertje. Er lopen momenteel 9 aanvragen voor een Amerikaanse ETF bij de SEC en het lijkt dit jaar dan toch echt te gaan gebeuren.

Amerikaanse ETF breekt waarschijnlijk alle records

De Amerikaanse markt is een stuk groter dan de Canadese markt, wat het meer dan waarschijnlijk maakt dat een Amerikaanse ETF alle records zou breken. De Amerikaanse markt is ongeveer 27x groter dan de Canadese markt.

Als de Purpose Bitcoin ETF een voorspeller blijkt te zijn voor de prestaties van een Amerikaanse ETF, dan zou laatstgenoemde meer dan $27 miljard opslokken in twee maanden tijd. Dat is bijna 20x de investering van $1,5 miljard die Tesla in januari maakte.

Dat het verlangen van de markt naar een bitcoin ETF aanwezig is heeft Canada wel bewezen, nu er in het land drie succesvolle bitcoin ETFs operationeel zijn. Nu bedrijven als Galaxy Digital en Fidelity aanvragen doen voor een ETF, lijkt de kans heel klein dat de SEC ze weer zal afwijzen.

Lees meer over:
AmerikaCanadaETF

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.