Capitulatie en ETF-outflows doen bekende crypto’s dalen – wat is er aan de hand met crypto?

323 totale weergaven
bitcoin

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

September is nog geen goede maand gebleken voor de crypto markt en de recente neerwaartse trend lijkt nog altijd niet gestopt te kunnen worden. Bitcoin is al bijna 4% gedaald over de afgelopen week, terwijl Ethereum al meer dan 5% is gedaald. Wat is er aan de hand met crypto vandaag?

De grootheden van de crypto markt hebben het duidelijk moeilijk, maar ook de rest van de crypto markt is er nog altijd niet in geslaagd om een aanzienlijk herstel door te maken. Niemand van de top 10 in de crypto markt bevindt zich over de afgelopen 7 dagen in het groen.

top 10 crypto

De speculatie over de nabije toekomst van de crypto markt neemt daardoor toe. En met name de vraag waarom de crypto markt het zo moeilijk heeft, komt vaak naar voren.

Wat is er aan de hand met de crypto markt?

Nadat de crypto markt het moeilijk heeft gehad in augustus hoopte veel crypto investeerders op een teken van herstel in september. De zorgen lijken echter alleen maar toe te nemen en nu grootheden zoals Bitcoin ‘lower highs’ en ‘lower lows’ laten noteren lijken de bears de controle te hebben over de markt.

Dit beeld wordt verder ondersteund door de Fear and Greed Index, een index die aangeeft hoe groot de zorgen zijn binnen de crypto markt. Met een waarde van 29 is de ‘fear’ opvallend hoog en lijkt men dus bang te zijn voor een capitulatie.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

ETF outflow neemt toe

Een ontwikkeling die niet heeft meegeholpen aan het vertrouwen van de crypto markt is het feit dat zowel Bitcoin als Ethereum ETF’s recentelijk een aanzienlijke uitstroom aan kapitaal hebben ervaren.

De spot Bitcoin ETF ervaarde zelfs zijn grootste uitstroom in lange tijd nadat er meer dan $ 287 miljoen aan kapitaal verdween.

etf
In- en uitstroom Bitcoin ETF – bron: Coinglass

Ook de Ethereum ETF zag al een uitstroom plaatsvinden van maar liefst $ 47 miljoen.

Het zijn duidelijke tekens dat de interesse voor de crypto markt aan het afnemen is en de bears de volledige controle hebben over de markt.

Het kan om die reden een goed idee zijn om op zoek te gaan naar cryptocurrencies die niet worden beïnvloed door de recente moeilijkheden van de markt.

Lees ook -> Gaan de Amerikaanse verkiezingen Bitcoin ETFs beïnvloeden?

Als gevolg van de huidige marktomstandigheden kan het verstandig zijn om te kijken naar cryptocurrencies die minder gevoelig zijn voor de recente neerwaartse trend. Presale tokens vallen in deze categorie, omdat ze nog niet zijn gelist op exchanges en daardoor minder worden beïnvloed door de volatiliteit van de markt.

Ondanks de moeilijke periode zijn er presale tokens die opvallend goed presteren. Hieronder bespreken we twee van deze veelbelovende projecten.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuwe meme coin introduceert eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat al snel de nodige populariteit wist te winnen vanwege de introductie van zijn eigen Layer 2 blockchain. Deze blockchain is ontworpen als een alternatief voor de steeds trager en duurder wordende Layer 1 blockchains zoals Ethereum. Het feit dat dit project niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain is ook de reden waarom dit de losgebroken versie van Pepe coin (PEPE) wordt genoemd.

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained staat uiteraard volledig in het teken van hoge transactiesnelheden en lage transactiekosten. Op deze manier heeft Pepe Unchained een blockchain gecreëerd die erg aantrekkelijk is voor nieuwere en kleinere cryptocurrencies. Voor deze projecten is het vaak namelijk niet meer de moeite waard om hun project op Layer 1 blockchains te ontwikkelen.

Ondanks dat dit unieke Layer 2 oplossing op zichzelf al voor successen had kunnen zorgen biedt Pepe Unchained ook nog een aantrekkelijk staking systeem aan. Binnen dit staking-systeem zijn er inmiddels al meer dan 945 miljoen PEPU-tokens gezet, maar is er nog altijd een APY te verdienen van 169%. De combinatie van de Layer 2 oplossing met dit staking systeem heeft er ook voor gezorgd dat de presale van dit project al snel viraal ging.

Deze presale heeft nu namelijk al meer dan $ 12 miljoen aan vroege investeringen opgehaald, en lijkt voorlopig nog niet af te gaan remmen. PEPU-tokens kosten op dit moment $ 0,009482 per stuk, maar ook deze prijs zal binnenkort verder gaan stijgen in prijs. Er is dus geen tijd om te verliezen voor geïnteresseerde kopers die onderdeel uit willen maken van dit veelbelovende project.

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuwe crypto brengt alle grote meme coins samen onder één dak

Met Crypto All-Stars is er een nieuw crypto project op de markt verschenen die er als eerste crypto in is geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak. Crypto All-Stars is hierin geslaagd door de introductie van een MemeVault ecosysteem waarin gebruikers in staat worden gesteld om alle bekende meme coins te staken.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een smart contract staking systeem die het mogelijk maakt voor gebruikers om bekende meme coins zoals PEPE, DOGE en SHIB te staken in ruil voor beloningen in de vorm van de native STARS token. Gebruikers zijn naast de bekende meme coins echter ook in staat om de native STARS token te staken binnen dit MemeVault ecosysteem. Gebruikers die dit doen zullen zelfs in aanmerking komen voor extra hoge beloningen.

Crypto All-Stars presale 900k

Crypto All-Stars is een relatief nieuw project dat zich nog in zijn presale fase bevindt, maar om zijn investeerders veiligheid te garanderen is het wel volledig geaudit door SolidProof. Daarnaast maakt het project gebruik van duidelijke tokenomics zodat de token verdeling van de totale token voorraad van 42,069 miljard tokens niet aan de verbeelding overlaat.

De presale van Crypto All-Stars komt snel in de buurt van de magische grens van $ 1 miljoen en STARS tokens kosten op dit moment $ 0,001428 per stuk. Op het moment dat het volgende doel van. $ 1,19 miljoen wordt behaald zal deze token echter verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Bitcoin ETFEthereum

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...