Cardano koers knalt 6% omhoog! Wat zit er achter deze stijging?

1057 totale weergaven
cardano koers

De Cardano (ADA) koers is in de afgelopen 24 uur is de koers met 6,31% gestegen en over de afgelopen week zelfs met 14,39%. Ook het handelsvolume van ADA is flink toegenomen, met 29,6% tot $351,6 miljoen volgens CoinMarketCap. Dit laat zien dat investeerders weer interesse hebben in Cardano, maar wat is de reden achter deze stijging van de ADA koers?

Pump.fun gerucht zorgt voor stijging ADA koers

Er gaan geruchten dat er binnenkort een derivaat van Pump.fun op het Cardano-netwerk wordt gelanceerd.

Er wordt gespeculeerd dat drie projecten bezig zijn met het ontwikkelen van een derivaat van het bekende Solana token-platform. Het meest verwachte project is Snek.fun, ontwikkeld door het team achter Snek (SNEK), het grootste meme-token op Cardano. Een officiële lanceerdatum is nog niet bekend.

Een andere mogelijke reden voor de recente koersstijging van ADA is de verwachte Chang hard fork, die gepland staat voor 27 augustus. Deze netwerkupgrade zal belangrijke functies zoals Plutus V3 en on-chain governance toevoegen om de schaalbaarheid van Cardano te verbeteren. De verwachting rondom deze upgrade kan bijgedragen hebben aan de recente koersstijging van ADA.

Sterk steunniveau zorgt voor stabiliteit van de ADA koers

Op basis van de recente koersbewegingen handelt ADA boven een belangrijk steunniveau van ongeveer $0,3172. Dit niveau heeft een sterke basis geboden voor de huidige koersstijging, wat mogelijk ruimte biedt voor verdere groei.

De koersgrafieken laten ook een reeks hogere dieptepunten zien, wat meestal duidt op een aanhoudende stijging. Toch geeft de stochastic RSI aan dat ADA nu in een overgekochte zone zit, wat betekent dat er op korte termijn kleine dalingen kunnen komen voordat de koers verder stijgt.

On-chain data laat positieve signalen zien

Een blik op de on-chain data laat positieve ontwikkelingen zien. Grote transacties zijn met 14% toegenomen, wat wijst op meer interesse van institutionele investeerders of whales. Zulke grote overboekingen gaan vaak vooraf aan koersstijgingen, wat de huidige stijging extra kracht bijzet.

Ook is er een stijging in Cardano’s Total Value Locked (TVL), wat betekent dat er meer vertrouwen is in het DeFi-systeem van Cardano. Dit zorgt voor extra positieve verwachtingen voor de koers van ADA.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...