Dit is de reden achter de harde stijging van Cardano’s ADA koers in de afgelopen 48 uur

1400 totale weergaven
Cardano koers

De ADA koers van Cardano heeft in de afgelopen 48 uur een indrukwekkende stijging van 8% laten zien. Momenteel staat de koers op $0,3650. Dit herstel maakt eerdere verliezen van begin augustus ongedaan en kan wijzen op een positieve verandering van de ADA koers. Met deze stijging is Cardano ook weer terug in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies op basis van market cap.

Belangrijke hard fork voor Cardano

De recente stijging komt nadat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, een update gaf over de voortgang van het netwerk en de aanstaande Chang hard fork. In zijn podcast van 21 augustus zei Hoskinson dat deze update op 27 augustus zal plaatsvinden en noemde hij het “de belangrijkste” in de geschiedenis van blockchaintechnologie.

Hij vertelde dat er een wereldwijd team uit meer dan 25 landen heeft gewerkt aan het ontwerp van SIP-1694, wat de kern vormt van deze upgrade. De Chang hard fork is een grote stap in het besturen van de blockchain, met nieuwe ideeën zoals liquid democracy en een constitutionele aanpak die beslissingen over budgetten en plannen mogelijk maken.

Deze hard fork is belangrijk omdat het Cardano naar de Voltaire-fase brengt, het laatste deel van hun plan voor volledige decentralisatie.

Cardano Price Chart

Wat gaat de ADA koers doen?

Veel analisten vergelijken de huidige situatie met ADA’s prestaties tijdens de vorige grote upgrade in 2021. Toen steeg de koers binnen een maand met 130%. Dit soort historische stijgingen maakt beleggers hoopvol dat de Chang hard fork opnieuw voor een grote rally kan zorgen, wat de huidige positieve koersbeweging zou kunnen verklaren.

Gister werd ook gemeld dat de funding rate van ADA in de derivatenmarkt weer positief is geworden, op 0,0047%. Dit betekent dat er meer interesse is in long posities, wat vaak gebeurt na een grote koersbeweging. Dit veranderde sentiment werd al snel duidelijk na de snelle stijging van 7% binnen vier uur.

ada oi funding rate

Bovendien laten de gegevens zien dat short liquidaties opliepen tot $701.490, terwijl long liquidaties veel lager lagen op $81.450. Volgens CoinMarketCap is het handelsvolume van ADA in de afgelopen 24 uur met 51,6% gestegen tot $348 miljoen. Binance leidde dit volume met 11,5% van de ADA/USDT-transacties, gevolgd door HTX en ByBit.

Deze stijging in handelsactiviteit wijst op een hernieuwde interesse in Cardano, wat erop kan duiden dat veel handelaren de koers nauwlettend in de gaten houden.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...