Cardano laat indrukwekkende groei zien in maandelijks rapport

910 totale weergaven
ada

On-chain statistieken van Cardano Foundation laten een aanzienlijke groei zien.

Cardano Foundation heeft de on-chain statistieken voor de afgelopen maand, augustus 2024, gedeeld. Hieruit blijkt dat er een aanzienlijke groei is te zien ten opzichte van juli 2024, met een toename van transacties, wallets en native tokens. Dit kan het native token, Cardano (ADA), ten goede komen.

On-chain statistieken van Cardano

Op X (Twitter) deelde de Cardano Foundation het volgende bericht over de statistieken:


Deze tweet omvat de statistieken van augustus 2024 ten opzichte van juli 2024. Cardano Foundation benadrukt de gestage groei van het Cardano-ecosysteem, met een toename in transacties, wallets en native tokens.

Volgens de afbeelding bij de tweet stegen de Cardano netwerktransacties in augustus met 1,51% tot 95,9 miljoen. Het aantal wallets groeide met 0,67% tot 4,87 miljoen, terwijl het aantal gedelegeerde wallets met 0,98% tot 1,33 miljoen groeide.

Plutus-scripts groeiden in augustus met 0,75% tot 6.709, terwijl native tokens met 0,85% tot 10,3 miljoen groeiden. Als laatste groeide de hoeveelheid policies met 6,53% tot 160.299. Ondertussen zijn de soorten transacties op de Cardano blockchain verdeeld in 31% smart contracts, 49% simpele transacties en 20% metadata zonder smart contracts.

Aanzienlijke groei van Cardano

In een los bericht op X (Twitter) deelde IOG (Input Output Global), de ontwikkelaar van Cardano, een ontwikkelingsupdate van augustus met de belangrijkste hoogtepunten van de maand:


Op 30 augustus onthulde 1.373 projecten die momenteel op Cardano bouwen. Het aantal token policies nam toe met 8.375 en het aantal minted native tokens nam toe met 110.000. Het aantal Plutus-scripts groeide met 5.995 tot een totaal van 74.729. Het totale aantal transacties is de afgelopen maanden met 1,5 miljoen toegenomen.

Ook waren er in augustus talloze ontwikkelingen en releases in de richting van de Chang Hard Fork. Het ledger team bleef werken aan de Conway ledger era en testen om een soepele ervaring voor gebruikers te garanderen na de eerste fase van de Chang-upgrade.

Het Lace-team lanceerde Lace v.1.14, dat verbeterde walletfunctionaliteit biedt en een verbeterde gebruikerservaring garandeert. Het Plutus-team voltooide conformiteitstesten voor alle resterende Bitwise-primitives (CIP-0122 en CIP-0123), inclusief integerToByteString en byteStringToInteger, mogelijk gemaakt met de eerste fase van de Chang-upgrade.

Het Hydra-team heeft versie 0.18.0 uitgebracht, waarin stapsgewijze vrijmakingen zijn opgenomen. Het werkte ook aan de ondersteuning van Hydra Doom, waardoor compatibiliteit met upstream afhankelijkheden werd gegarandeerd.

Wat betekent dit voor de ADA koers?

Tot nu toe lijkt de update nog niet echt bullish te zijn geweest voor de Cardano koers. Ondanks dat de koers eindelijk een stijging heeft gezien in 7 dagen, met 1,43%, is de koers nog niet klaar met het herstellen van de aanzienlijke daling van de afgelopen tijd. Een dergelijke groei voor het ADA-ecosysteem kan wel helpen de koers een beetje omhoog te tillen, maar het is maar de vraag of dit voldoende gaat zijn om bullish momentum op te bouwen.

Cardano (ADA) verhandelt op het moment van schrijven voor $0,34044 met een daling van 0,82% in de afgelopen 24 uur.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...