Celsius verdient nog altijd geld met 53.000 bitcoin miners

Celsius Network blijft ondanks de Chapter 11-faillissementsprocedure nog steeds bitcoin minen. In april hebben ze zelfs 18% meer mining rigs online gezet.

Bitcoin mining

Omdat Celsius middenin een herstructurering zit, moet het al dit soort activiteiten publiek maken. Op 30 april 2023 had het failliete cryptoplatform 53.000 AISC's draaien. Ook rapporteerden ze de hoogste omzet in een half jaar tijd.

De update is ingediend bij de U.S. Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York. Het is een onderdeel van de hoorzitting die staat gepland. Volgens de gerechtelijke documenten is de EBITDA-winst van Celsius uit mining in april met 53% gestegen tot $1,4 miljoen.

De totale omzet van Celsius uit bitcoin mining bedroeg in april maar liefst $8,4 miljoen. Dat was dan weer 31% meer dan in maart van dit jaar en het hoogste bedrag sinds oktober 2022.

De recente stijging van de bitcoin prijs zorgde voor een de aangepaste brutomarge op 26% neer komt. Dat was wederom 10% hoger dan de maand ervoor.

Simon Dixon deelt als schuldeiser deze data op Twitter allemaal met zijn volgers. Volgens hem moet de uptime van 68% van de mining farms nog wel worden verbeterd door competent personeel in te huren. Er is nog meer ruimte voor groei, wat dat betreft.

Het bedrijf heeft naar verluidt nog meer capaciteit voor veel meer ASIC's: met de 53.000 rigs staat nog maar de helft online.

De komende maandcijfers zullen waarschijnlijk sowieso alweer wat beter zijn dankzij de Ordinals die hogere inkomsten voor mining bedrijven in het laatje brengen. De mempool zit al enkele weken bomvol, wat de transactiekosten doet opdrijven.

Een andere cryptoblogger én schuldeiser genaamd Tiffany Fong is door Celsius aangeklaagd omdat zij juridische informatie zou hebben gelekt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws