Centrale bank Amerika: ‘We gaan bitcoin niet verbieden zoals China’

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, Jerome Powell, heeft aangegeven dat hij niet de intentie heeft op bitcoin en andere cryptocurrency's te verbieden. Al is hij wel van mening dat het tijd is voor regulering.

Een Amerikaans verbod op bitcoin was gezien de ontwikkelingen van de industrie in het land al langer onwaarschijnlijk, maar aan alle twijfel is nu definitief een einde gemaakt door Powell.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen intentie om bitcoin te verbieden

Dit antwoord van Powell kwam op een vraag van Amerikaans congreslid Theodore Budd die zich afvroeg of de voorzitter van de Fed de intentie heeft om cryptocurrency's te verbieden of in ieder geval het gebruik te doen verminderen.

Deze vraag kwam niet volledig uit het niets, aangezien Powell eerder aangaf digitaal centralebankgeld te zien als een middel om cryptocurrency's te vervangen.

Powel was echter duidelijk in zijn bewoordingen: "We hebben niet de intentie om ze te verbieden." Daarna liet hij nog doorschemeren dat stablecoins volgens hem meer wetgeving nodig hebben.

"Stablecoins opereren nu nog vaak buiten de juridische kaders. Het is verstandig om ze ook binnen een juridisch kader te passen," zo sprak hij zich uit over het fenomeen stablecoins.

Regulering laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten

De uitspraken van Powell komen op het moment dat er meerdere Amerikaanse wetgevingslichamen bezig zijn met het opzetten van een raamwerk voor regulatie van de industrie. Daarbij zijn onder andere de SEC, de schatkistbewaarders en de zogenaamde Comptroller of the Currency bij betrokken.

Deze autoriteiten hebben zich stuk voor stuk al meerdere malen uitgesproken over de aanstaande wetgevingen en de algemene consensus lijkt dat het beschermen van investeerders op de eerste plek staat.

De groeiende aandacht van wetgevers voor de sector wekt de suggestie dat het niet lang wachten is op de introductie van nieuwe wetgeving. Al is er wat dat betreft nog geen definitieve tijdlijn. Dit lijkt ook een positieve ontwikkeling te zijn voor de komst van een Amerikaanse Bitcoin ETF.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....