Centrale bank Canada: “Intrinsieke waarde Bitcoin moeilijk te bepalen”

809 totale weergaven

De centrale bank van Canada heeft zich uitgesproken over bitcoin en is niet bepaald positief. In het jaarlijkse rapport van de centrale bank over de zwaktes en risico’s in het financiële systeem geeft het aan moeite te hebben met de intrinsieke waarde van bitcoin.

“Het is lastig om de intrinsieke waarde van assets als bitcoin en ethereum vast te stellen.” Daarmee impliceert de centrale bank dat de bitcoin koers pure speculatie is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Wij van WC-eend’

De uitspraken van de bank doen een beetje aan de klassieke “wij van WC-eend adivseren: WC-eend” strategie denken. Het is lastig om een organisatie als een centrale bank serieus te nemen als het om dit soort uitspraken gaat.

Hoe kun je immers roepen dat een munt als bitcoin, die een vastgestelde maximum van 21 miljoen eenheden heeft, geen intrinsieke waarde heeft als je zelf degene bent die de macht heeft om een nationale valuta onbeperkt bij te drukken.

Het is logisch dat een centrale bank met dit soort uitspraken komt, want bitcoin erkennen als een valide alternatief voor de eigen munt lijkt geen hele intelligente move.

Al is het wel makkelijk om te roepen dat bitcoin pure speculatie is op het moment dat de markt net een enorme dip achter de rug heeft.

Centrale bank Canada ziet bitcoin wel degelijk als bedreiging

De bank geeft aan bitcoin in het jaarlijkse rapport te hebben opgenomen omdat het langzamerhand een bedreiging begint te vormen voor het conventionele financiële systeem.

De totale market cap van alle assets in de industrie is in korte tijd toegenomen van $200 miljard in 2020 naar meer dan $2 biljoen in 2021, waartoe de bank heeft besloten de ontwikkelingen serieuzer te nemen.

“Als een grote technologie-speler een cryptocurrency zou adopteren en in hun applicatie zou integreren, kan dat de financiële status quo bedreigen.” Cryptocurrency’s zijn momenteel enorm populair in Canada, wat maar blijkt uit het feit dat het land de Verenigde Staten voor was in de goedkeuring van een ETF.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....