Wells Fargo biedt rijke klanten Bitcoin diensten aan

De rijkste klanten van Wells Fargo kunnen aan de gang met Bitcoin via de Amerikaanse bank. Dat meldt Business Insider.

De bank gaat actief een ‘cryptocurrency portfolio’ managen. Dit is een ander product dan een passief beleggingsfonds waarbij je via een bank of instantie een aandeel koopt. Er wordt actief in- en uitgestapt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Darrel Cronk, directeur van de investeringstak van de bank, vertelt tegenover Business Insider over hun toekomstplannen. Net als bij vele andere grote Amerikaanse banken is dit vooral gericht op de grote, rijke klanten.

Cronk: ”Wij denken dat de bitcoin industrie in een periode in haar ontwikkeling zit die het een valide asset maakt om in te investeren.”

Kleine stappen

Alleen goedgekeurde beleggers mogen gebruik maken van de diensten van Wells fargo. Volgens Bussines Insider moet je dan denken aan mensen met een inkomen van meer dan $200.000 per jaar of een vermogen van meer dan $1 miljoen.

Volgens Cronk zijn er genoeg risico’s: “Er is een heel element van consumentenbescherming en -regelgeving dat nog moet worden aangepast aan het veranderende landschap. Dus het is niet zonder risico, alleen denken we dat het een levensvatbare belegging kan zijn voor die klanten die interesse tonen.”

Niet over één nacht ijs

Volgens Cronk is deze stap al maanden in ontwikkeling, eerder vertelde hij er al over in mei. Hij ziet bitcoin en cryptocurrency’s in het algemeen vooral als een groeiende assetklasse waar je je goed in moet verdiepen. Hij ziet het als een alternatieve investering, niet als een strategische.

De bankdirecteur laat nog even in het midden in welke cryptocurrency’s er precies gaat worden belegd. Wel noemt hij specifiek bitcoin de gelimiteerde oplage van bitcoin (21 miljoen) als belangrijk punt.

Cronk: ”Elke keer dat je het totale aantal van iets vermindert, zelfs als de vraag gelijk blijft, gaat de prijs normaal gesproken omhoog.” Er verdwijnen overigens geen bitcoin, maar er worden er wel elke periode van ~4 jaar minder gemijnd om uiteindelijk tot die 21 miljoen te komen.

”Na verloop van tijd, als mensen bekend raken met deze cryptocurrency’s en ze meer mainstream worden, gaat het automatisch omhoog”, stelt Cronk hoopvol. Ook dat is iets tekort door de bocht. Maar hiermee schaart de Wells Fargo zich in een lijst met andere Amerikaanse grootbanken die ‘iets’ met BTC doen.

Volgens de werknemer van Wells Fargo is dit al vanaf het begin van bitcoin aan de hand, maar zien we sinds de pandemie pas echt hoe sterk het verhaal rondom bitcoin is.

Ondanks de recente prijsdalingen lijken dit soort partijen voorlopig geen gas terug te doen: bitcon is here to stay en klanten willen op verschillende manieren blootstelling.

Banken zien miljarden dollars (en euro’s) richting bitcoin beurzen en brokers gaan. Zij willen ook van deze business profiteren.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...