CEO van BlackRock: “Ik geloof dat crypto een rol gaat spelen, mensen vluchten naar kwaliteit”

BlackRock Bitcoin ETF

In navolging op het nepnieuws dat gisteren op cryptotwitter circuleerde, deed Larry Fink bij Fox Business zijn verhaal.

Kwaliteit

Get gerucht was dat de bitcoin ETF aanvraag van iShares zou zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Fink, CEO van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, reageert:

"Deze rally gaat veel verder dan het gerucht. Deze prijsrally gaat om een vlucht naar kwaliteit."

Fink refereert aan de korte prijsstijging maar ook daling van gisteren. Bitcoin steeg van $28.000 binnen enkele seconden tot naar de $30.000, maar kelderde net zo hard naar beneden toen duidelijk was dat de berichtgeving onjuist was.

"Met alle problemen rondom de oorlog in Israel en mondiale terrorisme rennen mensen naar kwaliteit toe, of dat nu staatsobligaties, goud of crypto's zijn, afhankelijk van hoe je er naar kijkt."

Hij vervolgt:

"Ik geloof dat crypto die rol gaat spelen."

Historisch gezien vluchten investeerders vaak naar goud en cash toe in tijden van onrust. De meest risicovolle activa worden doorgaans als eerste verkocht, waardoor bitcoin bijvoorbeeld tijdens het begin van de covid-pandemie hard daalde. Nu zet Fink bitcoin (en cryptovaluta in het algemeen) dus op hetzelfde niveau als T-bills en goud. Daarmee komt het in 2021 vaak gehoorde woord geluid van "veilige haven" weer terug.

Het bedrijf van Fink met naar verluidt $9.000 miljard aan activa onder beheer is bezig om ook zelf bitcoindiensten aan te bieden. Het heeft een aanvraag gedaan bij de SEC voor de eerste bitcoin spot ETF van de Verenigde Staten. De SEC stelde uitsluitsel over de indiening onlangs nog met enkele weken uit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...