CEO van Genesis stapt op na miljardenlening aan failliet 3AC

De prijscrash van bitcoin en het sneeuwbaleffect aan problemen dat er op volgde, laat nog steeds haar sporen achter. De CEO van Genesis Trading stapt nu op.

Ontslagronde

Michael Moro gaat Genesis achter zich laten en wordt opgevolgd door interin-CEO Derar Islim. Daarbij is er ook een ontslagronde van 20% aangekondigd. Na het faillissement van crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) heeft het bedrijf aanzienlijke verliezen geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Aziatische tak van Genesis Trading had maar liefst $2,36 miljard uitgeleend aan het omgevallen bedrijf. Er werd daarbij wel onderpand ingelegd.

Eerdere berichtgeving liet al zien dat het om een ‘undercollateralized’ schuld ging. Het zou gaan om 20% van het totaalbedrag, wat neer komt op iets minder dan $500 miljoen. De lening met onderpand was “gedekt” met 17,4 miljoen GBTC-aandelen, 446.000 ETHE-aandelen, 2,7 miljoen AVAX en 13,5 miljoen NEAR.

Genesis hoefde zich niet per se zorgen te maken. Het moederbedrijf is DCG, of de Digital Currency Group. Met onder andere Grayscale in het portfolio kunnen ze wel een deukje hebben.

Interim-CEO

Nu komt het bedrijf onder leiding te staan van Derar Islim en wordt er in het personeelsbestand gesneden met een ontslagronde. Hierdoor worden zo’n 20% van alle werknemers de laan uitgestuurd.

Islim werkt sinds 2020 bij Genesis en is de huidige COO. Hij zal Moro opvolgen tot er een permanente opvolger is gevonden.

“De veranderingen en investeringen die we vandaag aankondigen, bevestigen onze toewijding aan operationele kwaliteit terwijl we onze diensten blijven uitbreiden om te voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement