Cryptobedrijf Genesis leende $2,36 miljard uit aan failliete 3AC

Genesis Asia Pacific, een aparte divisie binnen de cryptogeldschieter Genesis, leende maar liefst $2,36 miljard uit aan het ingestorte hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

Miljardenlening

Genesis Trading is weer onderdeel van die eigendom is van Digital Currency Group, tevens het moederbedrijf van het Amerikaanse Grayscale Trust.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In eerdere berichtgeving verklaarde Genesis dat het "een potentieel verlies van negen cijfers had" door zijn blootstelling aan 3AC. De exacte omvang van de schuld was tot nu toe niet bekend.

The Block heeft echter documenten in handen gekregen waarin meer duidelijk wordt. De mediasite benadrukt dat er een openstaande lening is van $2,36 miljard die 3AC aan Genesis verschuldigd is.

Het laat ook zien dat het om een 'undercollateralized' schuld ging. Het zou gaan om 20% van het totaalbedrag, wat neer komt op iets minder dan $500 miljoen. De lening met onderpand was "gedekt" met 17,4 miljoen GBTC-aandelen, 446.000 ETHE-aandelen, 2,7 miljoen AVAX en 13,5 miljoen NEAR.

Genesis probeerde vorige maand een deel van zijn leningen terug te krijgen door een arbitrageprocedure tegen 3AC te starten via de American Arbitration Association (AAA) in New York.

Proces gepauzeerd

Het proces met de AAA is echter tijdelijk stop gezet na de benoeming van adviesbureau Teneo. Zij houden toezicht op de liquidatie van 3AC. Het hedgefonds heeft namelijk begin deze maand faillissement aangevraagd: Chapter 15 in New York.

Een woordvoerder van DCG vertelt dat "zowel de balans van DCG als ook Genesis sterk genoeg zijn. Met geen resterende blootstelling aan Three Arrows Capital, blijft Genesis qua kapitaal in goede staat en zijn haar activiteiten business as usual.”

Het juridisch document is maar liefst 1157 pagina's lang. Maandag werd dit door Teneo gepubliceerd. In zijn brief aan de AAA van 15 juni beweerde Genesis dat 3AC twee leenovereenkomsten had geschonden die in januari 2019 en januari 2020 waren ondertekend.

CEO van Genesis, Michael Moro, deelde op Twitter eerder al dat de leningen van het bedrijf aan 3AC een gemiddelde margin-vereiste had van meer dan 80%. 3AC kon daar niet aan voldoen, waardoor Genesis het onderpand verkocht. Daardoor is Genesis dus niet de $2,36 miljard kwijt, maar vooralsnog enkel de 20% - terwijl ook DCG de potentiële verliezend draagt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws