CEO van Uniswap ontkent beschuldigingen van omkoping van $20 miljoen

401 totale weergaven
uniswap-labs

De CEO van Uniswap weerlegt beweringen dat hij $20 miljoen in rekening zou brengen voor het implementeren van protocollen, waarbij hij de nadruk legt op het stemmen door het bestuur over acties van het platform. 

Hayden Adams, de CEO van Uniswap heeft met klem de beschuldigingen ontkend dat het gedecentraliseerde platform omkopingen in rekening brengt voor het implementeren van een protocol. Deze controverse kwam naar boven nadat een mede-oprichter van Millicent Labs beweerde dat Uniswap $20 miljoen eiste voor het inzetten van protocollen.

Adams weerlegde deze beweringen en benadrukte dat stemmen door bestuur de enige methode is om de protocolimplementatie op Uniswap te bepalen, en niet betalingen.

De verklaring van Adams

In een openbare verklaring op het social media platform X (Twitter) weerlegde Adams de beschuldigingen:

Hierin deed hij de beschuldigingen af als vals en beschuldigde hij de aanklagers ervan te proberen betrokkenheid uit te lokken met valse beweringen. Hij verduidelijkte dat Uniswap Labs en Uniswap Foundation nog nooit kosten in rekening hebben gebracht voor het implementeren van protocollen op hun platform.

Implementatie op basis van governance

Uniswap is een open-source protocol dat de handel in ERC20 tokens op de Ethereum blockchain mogelijk maakt. Protocollen worden ingezet op basis van het stemproces van het bestuur, en niet via betalingen of omkopingen. In zijn verklaring bevestigde hij dit opnieuw en merkte hij op dat het platform van Uniswap transparant werk met de inbreng van de gemeenschap.

De beschuldiging naar Uniswap

De beschuldigingen in de richting van Uniswap kwamen voor het eerst aan het licht toen een gebruiker op X, genaamd Alexander, beweerde dat Uniswap aanzienlijke bedragen in rekening had gebracht voor de implementatie van het protocol. Dit volgde op soortgelijke beschuldigingen van Kene Ezeji-Okoye, mede-oprichter van Millicent Labs, die beweerde dat Uniswap aanzienlijke vergoedingen eiste voor implementatie.

Hier reageerde Adams snel op, waarbij hij uitlegde dat de opmerkingen onnauwkeurig waren en dat Uniswap nooit geld heeft aangenomen om protocollen te implementeren. Hij wees er ook op dat de focus van Uniswap Labs ligt op de ontwikkelingen van het protocol en het beheer van de interface, terwijl stemmen door het bestuur het belangrijkste proces van besluitvorming voor implementatie blijft.

Voorstel en reactie van Stichting Celo

De controverse komt ook voort uit een voorstel van de Celo Foundation, die toezicht houdt op de Celo-blockchain, een platform gericht op de impact op het milieu en Web3 use cases. In 2022 benaderde de Celo Foundation Uniswap om mogelijke partnerschappen te bespreken om groene, door activa ondersteunde tokens en de herstructurering van hun reserve te promoten.

Als onderdeel van het voorstel heeft de Celo Foundation miljoenen aan CELO-tokens vastgelegd voor Uniswap-specifieke incentives en subsidies om duurzame gebruiksscenario’s te bevorderen. Het voorstel doorliep het bestuursproces en werd met overweldigende steun door de gemeenschap goedgekeurd. Dit voorstel lijkt echter door critici verkeerd te zijn geïnterpreteerd, wat heeft geleid tot ongegronde claims van omkoping.

Lees meer over:
Celouniswap

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...