CertiK en Alibaba Cloud werken samen om de ontwikkeling van blockchain in Azië te stimuleren

3533 totale weergaven

Blockchain beveiligingsbedrijf CertiK is een partnerschap aangegaan met Alibaba Cloud om blockchain ontwikkeling in Azië te verbeteren, door gebruik te maken van Alibaba’s cloud resources voor het hosten van een suite van blockchain toepassingen.

Verbeterde blockchainontwikkeling in Azië

Blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK is een partnerschap aangegaan met Alibaba Cloud om de ontwikkeling van blockchain in Azië te stimuleren.

CertiK zal zijn cloudinfrastructuur migreren naar Alibaba Cloud en de middelen van Alibaba Cloud gebruiken om een reeks van 12 blockchainapplicaties te hosten.

Samenwerking versterken

De samenwerking begon in mei 2023, toen de beveiligingssuite van CertiK werd geïntegreerd in het Blockchain as a Service-platform (BaaS) van Alibaba Cloud.

Dankzij deze integratie kunnen de ontwikkelaars van CertiK codebeoordelingen, risicobeoordelingen en achtergrondcontroles uitvoeren met behulp van de cloudinfrastructuur van Alibaba.

Ontwikkelaars meer mogelijkheden geven

“We geloven al meer dan vijf jaar in de transformerende kracht van blockchaintechnologie”, zegt Ronghui Gu, medeoprichter van CertiK. Door te migreren naar Alibaba Cloud wil CertiK de veiligheid, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van zijn blockchainapplicaties verbeteren.

De extra reken-, opslag- en distributiebronnen van het cloudplatform zullen ontwikkelaars ondersteunen bij het omgaan met hoge resource-eisen tijdens piekuren.

Eerdere samenwerkingen

Alibaba Cloud ondersteunde eerder de Node-as-a-Service initiatieven van Avalanche blockchain, waardoor ontwikkelaars nieuwe validatienodes konden lanceren op haar cloudinfrastructuur.

Deze samenwerking toonde aan dat Alibaba Cloud in staat is om essentiële technische competenties te leveren voor blockchain- en Web3-toepassingen.

AI en blockchaininnovaties

Naast blockchain richten Chinese ondernemers en investeerders zich op artificial intelligence (AI). Vier Chinese startups die gespecialiseerd zijn in generatieve AI hebben onlangs een waardering van meer dan 1 miljard dollar bereikt en concurreren daarmee met gevestigde spelers zoals OpenAI.

Alibaba’s betaaldochter Alipay heeft ook een AI-functie geïntegreerd in zijn app om vroege tekenen van kaalheid te detecteren.

Toekomstperspectieven

CertiK’s samenwerking met Alibaba Cloud betekent een belangrijke stap voorwaarts in het leveren van efficiënte en schaalbare blockchainoplossingen voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Deze samenwerking zal de weg vrijmaken voor verdere innovaties en vooruitgang in blockchain- en Web3-technologieën.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....