CFTC wil macht over crypto regulatie hebben: Einde van de SEC?

3761 totale weergaven
CFTC crypto

Tijdens een recente hoorzitting in de Senaat liet Rostin Behnam, voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), weten dat de CFTC graag de hoofdregelaar voor digitale activa, zoals crypto, wil worden. Dit zou de rol van de SEC (Securities and Exchange Commission) verkleinen. De hoorzitting op 10 juli ging vooral over het uitbreiden van de macht van de CFTC.

Wordt CFTC hoofdregelaar van crypto?

Senator Roger Marshall stelde voor dat het eenvoudiger zou zijn als de CFTC de hoofdregelaar voor digitale activa wordt, terwijl de SEC een kleiner deel reguleert. Behnam was het hiermee eens en zei dat de CFTC de kennis en ervaring heeft om dit te doen. Maar, hiervoor moeten de definities van ‘securities’ en ‘commodities’ aangepast worden.

Samenwerking met de SEC

Marshall vroeg ook of Behnam het ermee eens is dat de SEC beslist welke activa onder de CFTC vallen. Behnam vond dat de SEC dit niet alleen moet doen. De CFTC en SEC werken al 50 jaar samen om activa in grijze gebieden te definiëren.

https://twitter.com/EleanorTerrett/status/1811042341521703213

Marshall maakte zich zorgen over mogelijke rechtszaken over activa-classificaties. Behnam kon niet uitsluiten dat dit zou gebeuren, maar benadrukte het belang van samenwerking met de SEC om juridische problemen op te lossen. Hij zei dat een goed systeem voor het vermelden van contracten belangrijk is om vertragingen te voorkomen.

Dringende noodzaak en financiering

Behnam benadrukte dat de CFTC snel tokens en contracten in gereguleerde markten wil opnemen om risico’s voor investeerders te verminderen. Hij schatte dat 70-80% van de crypto markt geen ‘securities’ zijn en dus geen federale controle hebben.

Om een goed regelgevingskader op te zetten, heeft de CFTC minstens $ 30 miljoen in het eerste jaar en $ 50 miljoen in het tweede jaar nodig, voornamelijk voor personeel, administratie en IT.

Senator Cory Booker sprak zijn zorgen uit over de noodzaak om snel actie te ondernemen. Behnam was het hiermee eens en zei dat zonder de juiste autoriteit, fraude en manipulatie in de cryptomarkt zullen blijven bestaan.

Lees meer over:
CFTCSEC

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...