Uniswap Labs vecht SEC aan: Grote verandering voor DeFi op komst?

1327 totale weergaven
uniswap sec

Uniswap Labs heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) officieel gevraagd om de voorgestelde wijzigingen aan de Securities Exchange Act van 1934 te heroverwegen. Deze wijzigingen willen de definitie van een “exchange” uitbreiden.

Uitdaging voor SEC over DeFi platforms

Uniswap Labs stelt dat de voorgestelde veranderingen de autoriteit van de SEC over DeFi-platforms te ver zouden uitbreiden. Dit zou waarschijnlijk door het Hooggerechtshof worden afgewezen.

Katherine Minarik, Chief Legal Officer van Coinbase, zegt dat Uniswap’s belangrijkste argument gebaseerd is op een recente uitspraak van het Hooggerechtshof in de zaak Loper Bright Enterprises v. Raimondo.

Discussie over ‘exchange’ definitie

Deze uitspraak heeft de wettelijke situatie veranderd door de Chevron deference te verwijderen, waardoor federale agentschappen eerder meer vrijheid hadden in het interpreteren van onduidelijke wettelijke bepalingen.

Uniswap Labs zegt dat zonder de Chevron deference de interpretatie van ‘exchange’ door de SEC niet ondersteund is. Volgens hen valt de definitie in de wet niet onder DeFi-protocollen en zullen de wijzigingen waarschijnlijk door de rechtbanken worden afgewezen.

Is Uniswap een exchange?

In april kreeg Uniswap Labs een Wells Notice van de SEC, wat betekent dat de SEC juridische stappen tegen hen wil ondernemen omdat ze zouden handelen in effecten zonder registratie als exchange en broker.

Uniswap Labs verdedigt zich door te zeggen dat hun protocol slechts een passieve technologie is en niet als een exchange beschouwd kan worden. Daarom zou de SEC de huidige definitie van een exchange moeten aanpassen om hun activiteiten op te nemen.

Na de uitspraak van het Hooggerechtshof heeft Uniswap Labs de SEC gevraagd om de voorgestelde wijzigingen opnieuw te overwegen en de commentaarperiode te verlengen. Ze stellen dat de juridische context aanzienlijk is veranderd.

De oorspronkelijke opmerkingen waren gebaseerd op een juridische standaard die Chevron deference aannam, wat nu niet meer geldig is. Daarom benadrukt Uniswap Labs de noodzaak om de commentaarperiode opnieuw te openen om ervoor te zorgen dat nieuwe regels in overeenstemming zijn met het huidige juridische kader en binnen de door het Congres gestelde grenzen blijven.

Uniswap-oprichter Hayden Adams heeft eerder gezegd dat het bedrijf legaal opereert en dat de reguleringsstrategie van de SEC problematisch is. Adams beweert dat het richten op grote spelers zoals Uniswap en Coinbase, terwijl echte fraudeurs ongemoeid blijven, de markt schaadt.

Lees meer over:
reguleringSECuniswap

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd