Chainlink koers bereikt kritiek niveau: gaan we verder dalen?

3137 totale weergaven
chainlink koers

Als we de analisten van BeInCrypto mogen geloven, dan bungelt de Chainlink koers momenteel rond een kritiek niveau. Na het verliezen van de steun op 15,60 dollar is de munt verder gedaald naar het kritieke steunpunt van 14,30 dollar. Ook daar leek de steun niet voldoende, want inmiddels handelt de munt op 13,75 dollar.

Waar stopt het bloeden voor Chainlink?

Chainlink in de problemen

Met deze dalingen is de Chainlink koers onder zowel het 100 EMA als het 200 EMA gekomen. Dit zijn belangrijke bewegende gemiddelden voor de koers op de dagelijkse grafiek.

Chainlink Price Analysis (Daily). Source: TradingView

Vaak is het een extreem slecht teken als een financiële asset onder deze gemiddelde terechtkomt en wijst dat op een grotere neerwaartse trend. Veel zal echter afhangen van het koersverloop van bitcoin.

Als bitcoin erin slaagt om de komende dagen weer te herstellen, dan is de kans aanwezig dat kleinere muntjes als Chainlink de smaak ook weer te pakken krijgen.

Tot die tijd blijft het echter spannend en lijkt de grafiek volgens de analisten van BeInCrypto richting meer verliezen te wijzen.

Steeds meer virtuele verliezen voor Chainlink investeerders

Een steeds groter deel van de investeerders in Chainlink komt op dit moment met virtuele verliezen te zitten. Dat doet extra veel pijn, omdat de aandelenmarkten op dit moment juist extreem goed presteren.

Chainlink's Historical In/Out of The Money (Ethereum). Source: IntoTheBlock

Bijna 40% van alle Chainlink-adressen staan momenteel op een virtueel verlies met hun investering.

Het lijkt erop dat het sterke narratief rondom kunstmatige intelligentie ervoor zorgt dat veel investeerders overspringen van crypto naar aandelen. Des te meer omdat het crypto deze cyclus juist ontbreekt aan een duidelijk narratief.

Als je met aandelen als NVIDIA beter resultaten kunt boeken dan met crypto, waarom zou je dan nog in dit soort altcoins investeren? Dat is in ieder geval hoe veel mensen nu over de markt lijken te denken.

Allee bitcoin blijft nog relatief sterk, terwijl de rest van de markt stevige verliezen moet nemen op dit moment.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....