Chaos in Kopenhagen nadat bitcoin miljardair gratis geld uitdeelt

Bitcoin miljardair Niklas Nikolajsen is door de politie opgeroepen om te stoppen met een ludieke actie. Hij verzorgde letterlijk een ‘geldregen’ bij de nieuwe bar Luke’s. Dit bracht echter zo veel mensen op de been dat er veel tumult ontstond.

Ludieke actie

Het gebeurde allemaal in de Klosterstræde in het hart van Kopenhagen (Denemarken). Honderden mensen waren naar de opening van de kroeg gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljardair Niklas Nikolajsen had hier beloofd om 2.000 bankbiljetten van vijftig kronen in het rond te gooien vanuit zijn Rolls Royce, terwijl hij door de straten van de Deense hoofdstad reed. Omgerekend is dat iets meer dan 13.000 euro.

Nikolajsen is sinds 2013 de oprichter en voorzitter van het bestuur van de cryptobank Bitcoin Suisse. De geboren Deen heeft sinds 2011 een Zwitsers paspoort. Verder is hij president van de Liberland Settlement Association,

Rond 16.00 uur ging het mis, zo schrijft de lokale NyHeder. Er ontstond te veel commotie op straat en Nikolajsen veranderde van gedachten. Daarom besloot hij het geld vanuit het raam van zijn nieuwe bar te gooien.

De politie van Kopenhagen kwam ook langs en hield een oogje in het zeil. Ze delen dat alles uiteindelijk goed is verlopen. De bitcoin miljardair is naar verluidt van plan zijn originele plan (met de Rolls Royce) op een later moment alsnog uit te voeren.

Chaos in Kopenhagen nadat bitcoin miljardair gratis geld uitdeelt
Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Nadat de nieuwe bar was geopend, was de geldgeverij nog niet voorbij. Vanaf 18:00 uur legden barmannen elk half uur een gouden munt op de bodem van drankjes of bier dat gasten kopen. Elke munt heeft een waarde van 4000 kronen.

Nikolajsen heeft het goed voor elkaar. Bitcoin Suisse is het grootste bitcoinbedrijf van Zwitserland met een heel palet aan producten en diensten van brokerage tot bewaardiensten. Ze hebben vorig jaar ook al lightningbetalingen geïntegreerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

1 comment