Chase U.K. blokkeert crypto-betalingen vanwege fraude en oplichting

Vanaf 16 oktober zal Chase in het Verenigd Koninkrijk betalingen gerelateerd aan crypto-activa weigeren. Dat meldt Coindesk vandaag op haar site.

De bankreus Chase verbiedt vanaf 16 oktober crypto-gerelateerde betalingen voor zijn Britse klanten, zo staat in een e-mail aan klanten.

“Als we denken dat je een betaling gerelateerd aan crypto-activa doet, zullen we deze weigeren,” zo staat er in de e-mail, waarin ook vermeld is dat klanten vrij zijn om een andere bank of dienstverlener te gebruiken om te investeren in crypto.

Het vinden van een cryptovriendelijke bank in het Verenigd Koninkrijk is echter misschien niet de makkelijkste opgave, aangezien Britse kredietinstellingen een geschiedenis hebben van het blokkeren of beperken van de toegang van klanten tot crypto.

De lokale financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft onlangs gezegd dat ze discussies heeft gefaciliteerd tussen banken en cryptobedrijven omdat geldverstrekkers terughoudendheid hebben getoond om diensten aan deze industrie aan te bieden.

In de e-mail, die is geverifieerd door CoinDesk, zegt Chase dat het cryptobetalingen verbiedt omdat “oplichters steeds vaker crypto-activa gebruiken om grote bedragen geld van mensen te stelen” – een reden die ook wordt genoemd door andere Britse banken die eerder soortgelijke beperkingen hebben opgelegd.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...