Bitcoin’s Grote Dag: Dit Is Volgens Data de Bitcoin Prijs bij de Volgende Halving

Terwijl we dichter bij het volgende halving moment van Bitcoin komen, wijzen historische gegevens op een potentieel bullish prijspunt van $48,700.

Wat is de Bitcoin halving?

Een Bitcoin halving event is een beetje als een speciale dag voor Bitcoin. Op deze dag, die ongeveer elke vier jaar gebeurt, wordt het aantal nieuwe bitcoins dat miners krijgen, gehalveerd. Dus als ze eerst 4 bitcoins kregen voor hun werk, krijgen ze na de halving nog maar 2.

Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat er niet te veel bitcoins te snel worden gemaakt, waardoor ze zeldzamer en waardevoller blijven. Het is alsof je een taart hebt en je snijdt elke keer kleinere stukjes, zodat er meer mensen van kunnen genieten en de taart niet te snel opgaat!

Fibonacci retracement bij Bitcoin halving

Het halving-evenement, waarbij Bitcoin-miners 50% minder BTC ontvangen voor het verifiëren van transacties, is altijd geassocieerd geweest met significante prijsbewegingen. Historisch gezien is waargenomen dat Bitcoin altijd het 78,6% Fibonacci retracement-niveau bereikte voordat een halving plaatsvond. De Fibonacci retracement is een populaire technische analyse tool die potentiële steun- en weerstandsniveaus aangeeft.

In de eerste cyclus werd dit cruciale Fibonacci-niveau 4 maanden voor de halving behaald. In de tweede cyclus raakte Bitcoin dit niveau 2 maanden van tevoren, en verrassend genoeg, tijdens de derde cyclus, werd dit niveau maar liefst 12 maanden op voorhand bereikt.

Wanneer we deze trend in overweging nemen, suggereert de berekening dat Bitcoin op schema ligt om de $48,700 te bereiken voor de volgende halving, die slechts 7 maanden verwijderd is. Dit komt perfect overeen met de momentum die de cryptomarkt momenteel ervaart.

Met het oog op de aanstaande halving, zal het magische getal van $48,700 ongetwijfeld in de gedachten van vele crypto-enthousiastelingen zitten. De tijd zal leren of de geschiedenis zichzelf herhaalt of een nieuwe weg inslaat.

Lees meer over:
halving

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...