Deze Chinese provincie zet vol in op Bitcoin (BTC) mining

Sichuan is een populaire provincie van China onder bitcoin miners. Een lokale politicus vindt dat ze alles in het werk moeten stellen om dit zo te houden. Dat werd duidelijk na een bijeenkomst van een denktank van Sichuan.

Bitcoin mining

Yang Jiang is oud vice-voorzitter van de China Securities Regulatory Commission en denkt nu mee met de provincie over de groei van industrie in het gebied. De combinatie van waterkrachtenergie en het minen van BTC is volgens Jiang een interessante manier om mogelijkheden te creëren in de regio.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining is big business. Volgens Jiang wordt zo’n 70% van de nieuwe bitcoin gedolven in Sichuan. De politicus noemde geen duidelijke bron voor zijn claim. Eerder dit jaar kwamen de onderzoekers van Coinshares met een ander cijfer: volgens hen komt de helft van alle miningkracht van het netwerk uit de provincie.

Goedkope energie

De waterkrachtenergie in Sichuan is spot goedkoop. Daarom is en blijft het interessant om hier als ondernemer te gaan zitten. De grootste structurele kostenpost bij het minen van bitcoin is immers energie.

De uitlatingen van Jiang zijn niet bindend. Maar zijn sterke mening komt naar buiten kort nadat in de hoofdstad van Sichuan, Chengdu, een gesprek over de waterkrachtenergie in de provincie werd gevoerd.

Er werd gezocht naar een manier om dit beter en efficiënter in te zetten. Een vorm daarvan zou bitcoin mining kunnen zijn.

Mining

Alhoewel Sichuan een groot gedeelte van de mining power heeft, vestigen bedrijven zich ook steeds meer in andere delen van de wereld. Recentelijk lijkt Texas in trek.

Een mede-oprichter van PayPal investeert $50 miljoen in Bitcoin mining in Texas, terwijl Bitcoin (BTC) mining farm in Texas geopend: 130.000 m² aan apparatuur.

De strijd om de laatste 3 miljoen BTC is losgebarsten. Eerder deze maand kwam de 18 miljoenste bitcoin op de markt.

Bron: Coindesk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...