China opent kliklijn om bitcoin miners aan te geven

Het gerucht ging al langer rond, maar Binnen-Mongolië gaat zich harder opstellen tegenover bitcoin (BTC) mining. De regering van de autonome regio in het noorden van China heeft een platform opgezet waarop de burger informatie kan delen over mining farms in de omgeving. Of in meer concretere terminologie: verklikken en ‘snitchen’.

Bitcoin mining aan banden

De Inner Mongolia Development and Reform Commission (DRC) maakt in een aankondiging bekend dat ze een speciale hotline en e-mailadres heeft opgezet voor lokale mensen om de regering te informeren. Het idee is dat de burger zo kan helpen om de bitcoin miners uit de regio te verdrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Begin maart berichtten we al over het voornemen van de Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming. Deze groep onderneemt acties omtrent het inperken van energiegebruik. Dit doel is opgesteld in het kader van het 14e vijfjarenplan van China, dat loopt van 2021 tot 2025. Uiteraard is het oog van de autoriteiten ook gevallen op Bitcoin mining.

Via het platform moet het lokale bitcoin mininglandschap in kaart worden gebracht. Het gaat verder dan slechts de rapportage van farms. Zo zet het ook in op belastingvoordelen, het gebruik van stukken land en afname van stroom waar de datacentra een impact mee hebben.

De maatregel volgt dus op een aankondiging die in maart al in de regio is genomen. Voornamelijk de fossiele brandstoffen waren een probleem, zo stelde de commissie. Met dit nieuwe platform kunnen de burgers als ‘klikspaan’ de lokale mining farms aangeven.

Intussen is dit niet hét verhaal rondom bitcoin mining: er staat namelijk weer een ‘event’ te gebeuren.

Regenseizoen aanstaande

Dezer dagen is er weer een jaarlijkse trend te zien: miners verplaatsen hun rigs naar plekken waar de waterkrachtcentrales staan. Deze groene energie is in de provincie Sichuan heel goedkoop. De reden? Het regenseizoen staat weer voor de deur.

Bitcoin miners zijn de laatste tijd (volgens The Block) al verplaatst naar andere gebieden in het land. Binnen-Mongolië is een van de grootste provincies van China, met een qua landoppervlak met 1.183 miljoen vierkante kilometer. Dat is 1,6 keer dat van Texas.

Alejandro De La Torre waarschuwde op Twitter al. Dit nieuws over Binnen-Mongolië én het aanstaande regenseizoen kan voor een tijdelijke daling van de rekenkracht zorgen.

Hashrate daalt

Intussen zakt deze totale hashrate al gestaag in, zoals Charles Edwards van Capriole ook al aangeeft, als reactie op dit nieuws:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Chinamining