Chinees techbedrijf koopt voor $20 miljoen aan Bitcoin en volgt voorbeeld Tesla

Het Chinese Meitu heeft bekendgemaakt dat het voor bijna $20 miljoen aan bitcoin op de balans heeft gezet. De techgigant kocht de bitcoin rond de koers van $47.000 en heeft dus al een kleine winst mogen noteren.

Is hier het Elon Musk effect aan het werk? In januari investeerder de ondernemer met de status van een rockster met Tesla in bitcoin en het lijkt erop dat hij nu langzaam anderen over de streep begint te trekken. Het bestuur van Meitu is van plan om tot wel $100 miljoen te investeren in cryptocurrency’s.

Nieuwe bitcoin-giganten uit onverwachtse hoek

We hebben met MicroStrategy, Tesla en Square de focus vooral gehad op de Amerikaanse markt. Maar met Meiku beginnen de Chinese spelers zich dus ook langzaam te laten zien op de markt. Er zit veel geld in Azië en China is de laatste jaren enorm aan het groeien, dus dit is wat mij betreft een prachtige ontwikkeling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het grappige aan China is dat het land qua berichtgeving redelijk ondoorzichtig is, maar dat er vaak meer gebeurt dan je denkt. Persoonlijk acht ik de kans heel klein dat Meitu de enige Chinese partij is die serieus in bitcoin investeert.

Met dit nieuws, de koers die weer rustig boven de $50.000 is geklommen en de euforie die weer een beetje is verdwenen lijkt bitcoin klaar voor een volgende run omhoog. Het lijkt in ieder geval een kwestie van tijd voordat meer beursgenoteerde bedrijven zullen aankondigen in bitcoin te zijn gestapt.

Founder Meitu heeft persoonlijk 10.000 bitcoin

De founder van Meitu kondigde in 2018 aan dat het hem was gelukt om persoonlijk meer dan 10.000 bitcoin te vergaren. Cai Wensheng realiseerde zich al snel dat bitcoin de toekomst van ons geld is en stelde zichzelf het doel om 10.000 bitcoin te kopen.

Inmiddels is dat al een goede twee jaar geleden en het zou goed kunnen dat Wensheng zijn stacks sindsdien heeft uitgebreid. Na de hype van 2017 wachtte hij rustig op zijn kans tot de koers weer dipte naar lagere niveaus en kocht zich in.

Het grote verschil tussen investeren en speculatie is volgens Wensheng mindset. Investeerders die een aandeel of bitcoin kopen en de prijs zien vallen moeten volgens hem juist blij zijn. Het is immers een kans om nog meer te kopen voor minder geld. Als het tegenovergestelde waar is ben je waarschijnlijk gewoon een speculant en geloof je niet echt in je investering.

Lees meer over:
adoptieChina

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....