Chinese ambtenaar ontslagen na negeren bitcoin-verbod

1025 totale weergaven

Een voormalige Chinese ambtenaar is ontslagen nadat hij het verbod op ‘crypto mining’ negeerde. Naar verluidt gaat het om een man uit de Chinese provincie Jiangxi genaamd Xiao Yi. Hij zou zijn machtspositie hebben misbruikt.

Berichten zoals deze moet je altijd met een korreltje zout nemen, maar dit beleid ligt wel in lijn met de algemene trend in China. Het regime pakt de industrie rondom bitcoin hard aan. Ambtenaren die lak hebben aan de regels zullen dus ongetwijfeld ook worden gestraft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een werknemer van de Centrale Commissie voor Discipline Inspectie (CCDI). Dit is de hoogste instelling voor interne controle van de Chinese Communistische Partij. Het doel van deze organisatie is het handhaven van interne regels en voorschriften. Uiteraard moeten ze ook ‘strijden tegen corruptie en misdrijven binnen de partij’.

Volgens de CCDI hield hij zich bezig met het minen van ‘virtuele valuta’. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om bitcoin. Tot begin dit jaar was China het land met veruit de meeste bitcoin miners. Inmiddels waait er een andere wind in het land en zijn de meeste ondernemers het land uit gejaagd: de politieke leiders regeren met harde hand en proberen het verbod op bitcoin mining streng hand te haven.

Xiao Yi is weggestuurd en er hangt hem nog meer boven het hoofd. Naar verluidt zijn verschillende bezittingen in beslag genomen, ook is zijn illegale inkomen afgepakt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...