China blokkeert Bitcoin sites Coingecko en Coinmarketcap

De populaire sites CoinMarketCap en Coingecko worden geblokkeerd door de ‘Great Firewall’ van China.

Gebruikers van het Chinese vasteland kunnen deze cryptocurrency-sites niet meer benaderen via het internet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

China blokkeert bitcoin sites

Hoe kom je erachter dat dit het geval is? Je kunt daarvoor gebruik maken van Greatfire.org, een online tool om te controleren of er sites gecensureerd worden door de Great Firewall van China.

Gebruikers merken dat ze sinds dinsdagochtend niet meer de sites kunnen bezoeken.

De blokkade lijkt niet afkomstig van de bedrijven achter deze sites (Binance is eigenaar van coinmarketcap.com), maar lijkt een zet van de Chinese overheid.

Die heeft een aparte overheidsafdeling, die populaire sites in het land blokkeert, van Facebook tot Netflix.

Medeoprichter TM Lee van Coingecko licht tegenover The Block toe: ‘Voor zover we weten, hebben we het niet proactief geblokkeerd’.

Voor de helderheid: door middel van een virtueel privénetwerk (VPN) zijn de sites ook voor mensen uit China gewoon te bereiken, maar de overheid wil hier een deel van haar bevolking afschrikken.

Ingrijpen China

De blokkade past in de hernieuwde strategie van China om de toegang tot cryptovaluta voor haar inwoners te blokkeren.

Vrijdag kwam de overheid met meer gedetailleerde verboden naar buiten. Simpel gezegd zijn alle cryptogerelateerde diensten en producten op het vasteland verboden, en daarmee dus ook de informatieverschaffing zo lijkt het.

Het is de zoveelste stok waarmee het land de industrie wil slaan. Niet onder gevolgen. Chinese beleggers dumpen massaal hun stablecoin Tether USDT met een dalende USDT/yuan wisselkoers tot gevolg.

Huobi, de grootste exchange van China, neemt per 24 september géén nieuwe klanten van het vasteland meer aan. Ook Binance heeft maatregelen aangekondigd.

Per 31 december 2021 stopt álle dienstverlening voor inwoners op het vasteland, van spot – tot derivatenhandel tot custody – en over-the-counterdiensten.

Ook FTX verhuist haar activiteiten van Hong Kong naar de Bahama’s. Ook populaire cryptochatgroepen op WeChat verhuizen hun Telegram.

Kortom, het laatste is over dit dossier nog niet gezegd.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinaverbod

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...