Chinese centrale bank: ‘Bitcoin heeft géén intrinsieke waarde’

De Chinese centrale bank is geenszins van plan om hun negatieve standpunt ten opzichte van bitcoin aan te passen.

Yin Youping, de adjunct-directeur van de Financial Consumer Rights Protection Bureau, een tak van de centrale bank van China, heeft in een interview laten weten geen waarde te zien in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Youping zijn cryptocurrency’s pure speculatie en hij adviseert mensen om er ver van weg te blijven.

Vanwege de groeiende populariteit van bitcoin en andere cryptocurrency’s heeft de PBOC meer tempo gezet achter het opjagen van de industrie.

Chinese heksenjacht op bitcoin

Het begon dit jaar uiteraard allemaal met het verbieden van bitcoin mining in China. Dat heeft ertoe geleid dat een groot deel van het netwerk het land heeft verlaten en dat de mining-apparatuur op zoek moet naar een nieuw thuis.

Al gaan er geruchten dat verschillende partijen onder de radar hun miners weer hebben aangezet in China. Wat daar van waar is moeten we nog afwachten, maar dat is een interessant ontwikkeling.

Na het uitbannen van mining ligt de focus nu steeds meer op het stoppen van de handel in cryptocurrency’s. Het is bedrijven en banken verboden om partij te zijn in bitcoin transacties of de handel te faciliteren.

China maakt bitcoin sterker

Het lijkt vreemd om te zeggen dat het een positieve ontwikkeling is dat China een anti-bitcoin beleid voert, en het is natuurlijk niet louter positief, maar er zitten zeker voordelen aan.

Neem bijvoorbeeld het narratief dat bitcoin gecontroleerd werd door China.

Inmiddels kan dat argument volledig van tafel, maar jarenlang is dit een veelgehoorde kritiek op bitcoin geweest.

Met name vanwege het feit dat een groot deel van de hashing power uit het land afkomstig was.

Dat is na de klopjacht op de miners in het land zeker niet meer het geval en dat politieke argument kan dus van tafel.

Sterker nog, er is nu een argument te verzinnen dat de vijandige Chinese houding aantoont dat bitcoin iets is wat overeenkomst met de Westerse idealen.

China is een land van controle en in de Westerse samenleving staan juist vrijheid en soevereiniteit hoog in de pikorde.

Als China bitcoin een gevaarlijk vrijheidsmiddel acht, dan betekent dat in feite dat het goed aansluit bij onze idealen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....