CME Group wil combideal lanceren voor bitcoin en ether futures

Het grote CME Group gaat weer een nieuw crypto-futuresproduct aanbieden. Het betreft een combideal voor ether- en bitcoinblootstelling.

Bitcoin combi-futures

CME is de Chicago Mercantile Exchange, een van de grootste derivatenbeurzen van de wereld. Het zal vanaf 31 juli ook Ether/Bitcoin Ratio (EBR) futures aanbieden, zo valt te lezen in een persbericht.

Volgens de aankondiging kunnen investeerders met één enkele transactie blootstelling aan zowel ether futures als bitcoin futures krijgen.

Daarmee kunnen investeerders in de twee grootste cryptovaluta investeren zonder echt een gericht standpunt te hoeven innemen.

De EBR-futures worden verhandeld op CME Globex onder de ticker EBR. De verhouding wordt berekend door de ether futuresprijs te delen door de bitcoin futuresprijs.

De definitieve afwikkelingsprijs voor EBR wordt bepaald door de Final Settlement Price van beide cryptovaluta door elkaar te delen. De ratio is altijd positief en tevens te verhandelen voor alle contractmaanden.

Het nieuwe derivatenproduct moet nog wel goedkeuring krijgen van regelgevende instanties, maar de verwachting is dat dit geen problemen oplevert. De contractgrootte is $1 miljoen, terwijl het tijdens de normale handelstijden beschikbaar is.

Eerder dit jaar lanceerde de CME ook al euro-futures. Deze bestaan uit 5 bitcoin per contract. CME begon in 2017 met het aanbieden van bitcoinfutures. In 2021 lanceerde het bedrijf ook micro-bitcoin-futurescontracten, ter waarde van 10% van één bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCMEfutures