CME lanceert nu ook euro-bitcoin futures

CME lanceert nu ook euro-bitcoin futures

De CME Group gaat deze maand zijn eerste bitcoin- en etherfutures aanbieden die worden uitgedrukt in een europrijs.

Bitcoin futures

Het tweede kwartaal was een recordmaand voor het handelshuis uit Chicago. Nog nooit sinds de start van bitcoinfutures in 2017 werd er zo veel in dit investeringsproduct gehandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu komen ze met een nieuw financieel product. Het gaat om cash-settled bitcoin futures, maar dan met de euro in plaats van de Amerikaanse dollar. De euro-futures bestaan uit vijf BTC per contract.

Met een future contract kun je het recht krijgen om in de toekomst een x aantal bitcoin tegen een vooraf opgestelde prijs te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld risico's afdekken door te anticiperen op een toekomstige bitcoinprijs.

Tim McCourt, directeur van aandelen- en valutaproducten van de CME, vertelt dat de vraag naar oplossingen voor risicobeheer door institutionele beleggers buiten de VS toeneemt.

"Het is een logische stap, gezien de euro-denominated cryptovaluta de op één na meest verhandelde crypto's zijn na de Amerikaanse dollar."

Daarnaast is het aantal bitcoin- en ether futures dat al in Europa, het Midden-Oosten en Afrika wordt verhandeld, naar verluidt goed voor ongeveer 28% van het mondiale volume. Dit is overigens ook nog eens met 5% gestegen sinds vorig jaar.

Recordkwartaal

Tel daarbij op dat de CME een recordkwartaal achter de rug heeft qua bitcoinderivaten. Wat dat betreft is het een hele logische stap.

In juli bedroeg de dagelijkse open interest op de cryptoproducten van de beurs gemiddeld bijna 127.000 contracten. Dat is een stijging van 59% ten opzichte van de maand ervoor. Het gemiddelde dagelijkse volume voor bitcoin futures kwam neer op 10.700 contracten.

CME begon in 2017 met het aanbieden van bitcoinfutures. Vorig jaar lanceerde het bedrijf ook micro-bitcoin-futurescontracten, ter waarde van 10% van één bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin futures CME

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties