CME nadert Binance als grootste beurs voor futures handel

De Chicago Mercantile Exchange (CME) stijgt op de lijst van grootste (perpetual) bitcoin futuresbeurzen. De zogenoemde Open Interest (OI) stijgt tot hoogtes die ook tijdens de bull run van 2020-2021 werden genoteerd.

CME versus Binance

Met een open interest van $3,54 miljard is CME nu de op één na grootste Bitcoin Futures Exchange. Enkele weken geleden stond het nog op de vierde positie. Bybit, OKX en Deribit complementeren de top vijf.

De “notional open rente” verwijst naar de waarde in Amerikaanse dollar die is vastgelegd in het aantal actieve of openstaande contracten. Met een future contract heb je de verplichting om in de toekomst tegen een vooraf afgesproken prijs bitcoin van iemand over te kopen.

Binance blijft nog wel de nummer één van de futuresmarkt, maar het is wel een offshore en niet-gereguleerde exchange. Haar open interest staat op $3,83 miljard. Dat is dus 8% hoger dan de CME.

De OI in de in contanten afgewikkelde futurescontracten van CME overschreed onlangs voor het eerst ooit de grens van 100.000 BTC. Op dezelfde manier steeg het aandeel van de CME in de BTC-futuresmarkt naar een nieuw record: 25%.

Het standaard bitcoin futures-contract van CME is gelijk aan 5 BTC. Je kunt ook een microcontract afsluiten ter waarde van 0,1 BTC.

Je kunt ook bij de CME terecht voor standaard etherfutures ter waarde van 50 ETH, of microfutures gelijk zijn aan een tiende van 1 ETH.

Volgens sommige analisten is de groei van de CME bínnen de futuresmarkt een teken van de instroom van nieuw institutioneel geld. Bitcoin is deze maand al met 27% gestegen, terwijl onder andere de aandelenmarkt het zwaar heeft.

Overigens gebruiken fondsen zoals de ProShares ETF ook de futures van de CME. De omvang van dit bitcoinfonds steeg vorige week met maar liefst 420% naar $340 miljoen. Particuliere beleggers kunnen zo indirect dus ook een steentje bijdragen aan de groei van de futureshandel bij de CME.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...