CME Group en CF Benchmarks lanceren bitcoin reference rates

1214 totale weergaven

CME Group werkt samen met de aanbieder van crypto-indices CF Benchmarks aan twee nieuwe reference rates. Het gaat om een benchmark voor de markt in de Azië-Pacific en dan in het bijzonder voor de prijs van bitcoin en ether.

Reference rates

Volgens een persbericht gaat het om de CME CF Bitcoin Reference Rate APAC (BRRAP) en de CME CF Ether-Dollar Reference Rate APAC (ETHUSD_AP). Op 11 september worden ze gelanceerd.

De CME Group is de meest toonaangevende plek voor de handel van derivaten. Volgens het bericht zijn de BRRAP en ETHUSD_AP eenmaal per dag om 16.00 uur (Hong Kong-tijd) beschikbaar voor individuen en institutionele beleggers.

Het doel van reference rates is dat financiële partijen één prijs kunnen aanhouden:

“Ze kunnen dienen als een geloofwaardige bron voor cryptofutures.”

Omdat cryptovaluta niet aan één handelsplek zijn gebonden, bestaat er niet zo iets als één prijs. De koers op Binance is net anders dan op Coinbase en de koers op Bitvavo is weer anders dan bij Bitstamp.

Om future contracten af te wikkelen is het belangrijk om één koerswaarde te hebben waar iedereen mee rekent. Het liefst heb je er een die niet (te veel) gemanipuleerd kan worden door bijvoorbeeld dunne orderboeken.

De CME Group heeft al wel reference rates, maar deze zijn gebaseerd op de tijden in New York en Londen.

Sui Chung, CEO van CF Benchmarks, verzekert dat de nieuwe referentieprijzen worden beheerd volgens dezelfde normen als hun bestaande tegenhangers in Londen en New York. Hij voegt eraan toe dat ze bedoeld zij om “vertrouwen van beleggers en instellingen in financiële cryptoproducten op te bouwen.”

De reference rates worden gebruikt om bijvoorbeeld de micro bitcoin futures af te wikkelen op de CME.

Giovanni Vicioso, Global Head of Cryptocurrency Products bij CME Group, vertelt dat de nieuwe rates zijn gericht op de “steeds veranderende behoeften van wereldwijde deelnemers aan de groeiende digitale ruimte”.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCMEfutures