Jim Cramer van CNBC casht helft Bitcoin uit en betaalt huis af: ”Ik heb gewonnen!”

CNBC host Jim Cramer zegt dat hij heeft “gewonnen” door de helft van zijn bitcoin portfolio te verkopen om zijn hypotheek te betalen. Hij benoemde de actie als ‘nepgeld dat betaalt voor echt geld.’

De host van CNBC kocht veel bitcoin rond de koers van $12.000 en heeft nu de helft verkocht om zijn hypotheek af te betalen. “Ik weet dat mensen boos op me zullen zijn omdat ik er gisteren mijn hypotheek mee heb afbetaald,” aldus Cramer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cramer noemt bitcoin nepgeld

“Het was alsof, een klein beetje dan, ik met nep geld betaald voor echt geld. Nu bezit ik een huis omdat ik eerder deze valuta kocht, ik denk dat ik heb gewonnen!” zo liet Cramer weten. Persoonlijk denk ik dat Cramer hier een grote fout maakt, al is het natuurlijk zijn goed recht om te bepalen wat hij met zijn geld doet.

Cramer begon als een grote criticaster voor bitcoin, maar na een gesprek met Anthony Pompliano in september raakte hij overtuigd van bitcoin. Tot op zeker hoogte in ieder geval, want hij overwoog om 1% van zijn vermogen van $150 miljoen in bitcoin te investeren.

Daarnaast heeft hij nu een deel verkocht om zijn hypotheek af te betalen, wat ook vraagtekens oproept over hoe overtuigd hij echt is. Bitcoiner en American Football professional Russell Okung liet middels een Tweet weten dat Pompliano maar weer even met Cramer moet praten.

Cramer kocht meer rond de $17.000

Nadat hij instapte rond de $12.000, kocht Cramer in december rond de koers van $17.000 nog meer bitcoin. In maart keerde hij terug bij de podcast van Pompliano om hem te bedanken voor het advies om in bitcoin te stappen.

Daarin vertelde hij dat hij zijn initiële investering eruit heeft gehaald en nu nog speelt met de winst en van plan was om die er voor altijd in te houden. Dat heeft dus niet lang geduurd, want een paar weken later heeft hij ook een deel van die winst verkocht voor zijn hypotheek.

Niemand weet precies hoeveel bitcoin Cramer had, maar de schattingen lopen tot ongeveer $2,4 miljoen aan bitcoin. Voor iemand met het vermogen van Cramer zijn dat geen enorme bedragen, dus wat dat betreft is het vreemd dat hij nu al zoveel verkocht heeft.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.