‘Brits fonds steekt $84 miljoen in assets als Bitcoin’

Brevan
Howard Asset Management steekt miljoenen in digitale assets zoals Bitcoin (BTC), meldt persbureau Bloomberg. Het is één van de grootste hedgefondsen ter wereld.

Brits fonds steekt miljoenen in digitale assets

Bronnen melden dat de firma een klein deel van een fonds met daarin 5,6 miljard dollar voor digitale assets vrijmaakt. Het zou gaan om een allocatie van 1,5% binnen dat specifieke fonds, omgerekend 84 miljoen dollar. Het bedrijf zelf heeft het over een ‘initiële investering’, die wordt gecoördineerd door crypto specialist Distributed Global.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Brevan Howard, opgericht in 2002, is één van de grootste macro hedgefondsen ter wereld. In 2013 had de firma 40 miljard dollar onder beheer, in september 2020 is dat kapitaal geslonken naar circa 10 miljard dollar.

De Britse miljardair Alan Howard is medeoprichter en is al een bekende naam binnen de bitcoin industrie. Zo heeft hij een minderheidsbelang in CoinShares. Dat is een assetmanager die opereert vanuit het Britse eiland Jersey, maar een bitcoin ETF aanbiedt op Nasdaq Zweden.

Howard is ook de persoon achter Elwood Asset Management, wederom een investeringsmaatschappij die belangen heeft in diverse start-ups binnen de bitcoin en cryptocurrency markt. Deze bezige bij wordt ook gelinkt aan One River Asset
Management, een fonds dat in begin 2021 circa 1 miljard dollar aan bitcoin en ether heeft gekocht.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
fondsen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...