Bitcoin beurs Coinbase ontving 1.914 informatieaanvragen van klanten in 2020

Coinbase ontving 1.914 verzoeken voor data van hun klanten in de eerste helft van 2020. Vanuit Nederland kwamen tot nu toe acht verzoeken. Dat meldt Coinbase in een blogpost.

In het kader van transparantie delen verschillende grote beurzen de informatieverzoeken van overheden en andere instanties. Ook bitcoin bedrijven in Nederland moeten veel data opslaan om informatie te delen als daar om gevraagd wordt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase

Coinbase heeft naar eigen zeggen meer dan 38 miljoen klanten wereldwijd. Bij zo’n groot aantal klanten horen bepaalde verantwoordelijkheden.

Een van die verantwoordelijkheden is, helaas, het verzamelen van data over diezelfde klanten. Overheden wereldwijd verwachten bepaalde informatie te kunnen krijgen over hun burgers als daar om gevraagd wordt.

Voldoe je daar niet aan? Dan heb je een probleem. Een recent voorbeeld daarvan is de derivatenbeurs BitMEX, het platform en de oprichters werden aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Coinbase heeft voor meer dan $11 miljard aan Bitcoin in kas en is daarmee de grootse bitcoin beurs van de wereld op dit moment.

Verzoeken

De verzoeken komen met name uit de hoek van de politie in het land. Van die verzoeken was veruit het grootste gedeelte (96,6%) op basis van strafrechtelijke vervolging.

Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de financiële geschiedenis van een verdachte of andere informatie over hun account. Het grootste gedeelte van deze verzoeken komen als dagvaarding binnen bij de beurs.

Coinbase is duidelijk over hun visie hierop: als de verzoeken rechtsgeldig zijn dan reageren ze erop en werken ze mee.

Bitcoin beurs Coinbase ontving 1.914 informatieaanvragen van klanten in 2020

Verantwoordelijkheid

Coinbase probeert, logischerwijs, criminaliteit van hun platform te weren. Zelfs als ze dat zelf niet zouden willen, is er geen andere optie als je doet wat Coinbase doet. Coinbase schurkt namelijk ook tegen de gevestigde orde aan: Coinbase verkoopt analyse software aan Amerikaanse Secret Service.

Coinbase hoopt dit soort rapporten vaker uit te brengen. Ze spreken de hoop uit steeds meer informatie en inzichten te kunnen delen voer hun platformen en hun klanten.

Hieronder vind je nog een aantal opvallende cijfers uit het rapport:

Bitcoin beurs Coinbase ontving 1.914 informatieaanvragen van klanten in 2020

Bitcoin beurs Coinbase ontving 1.914 informatieaanvragen van klanten in 2020

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...