Bitcoin BTC TA technische analyse TA Elliott Waves

Bitcoinbeurs Coinbase verkoopt analyse software aan Amerikaanse Secret Service

De Amerikaanse bitcoin beurs Coinbase levert blockchain analyse software aan de Amerikaanse Secret Service. Het gaat om de software met een de toepasselijke naam Coinbase Analytics. Dat meldt The Block.

Naast het beschermen van de leiders in het land zit er nog een belangrijke zaak in het takenpakket van de overheidsorganisatie: onderzoek naar financiële criminaliteit.

Coinbase

In mei van dit jaar kreeg Coinbase een vierjarig contract om de Secret Service te helpen met hun blockchain analyses. Het gaat om een opdracht van ‘slechts’ $183.750 en eindigt dus vier jaar later in mei 2024.

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) is ook geïnteresseerd in de software van Coinbase. Naast de DEA hoopt Coinbase ook de belastingdienst van het land als klant binnen te hengelen. Hier lijkt echter voorlopig nog geen deal gesloten.

Analyses

Coinbase Analytics is een softwareproject van Coinbase die is gestart na de overname van Neutrino in 2019. Deze overname deed veel stof opwaaien, want meerdere belangrijke mensen binnen die organisatie waren betrokken bij een Italiaanse spyware team genaamd Hacking Team.

De rotte appels werden na de overname en flink rumoer op straat gezet door Coinbase.

Coinbase vertelde tegen The Block dat informatie van Coinbase Analytics en die van de beurs zelf gescheiden blijven. De analysesoftware werkt volgens het bedrijf alleen met openbare data die voor iedereen inzichtelijk is, dus geen persoonsgegevens vanuit hun klantenbestand.

Reacties

Dit soort nieuws en ontwikkelingen zorgde voor veel reacties vanuit de bitcoin industrie. Coinbase is een van de meest succesvolle bitcoinbeurzen op de wereld met honderdduizenden BTC in kas.

De CEO en mede-oprichter van Coinbase, Brian Armstrong, vindt deze ontwikkelingen overigens niet echt nieuwswaardig.

Gelukkig is dat niet aan hem. Coinbase heeft een klantenbestand van miljoenen mensen en verkoopt nu dus ook software aan partijen die maar wat graag transacties koppelen aan identiteit. Dat is relevant om te weten voor elke klant van het bedrijf.

Coinbase heeft overigens grote plannen voor 2020. Naar verluidt bereiden Armstrong en consorten een beursgang voor. 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!