Coinbase betaalkaart naar Nederland: Shoppen met Bitcoin (BTC)?

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt met een betaalkaart in Nederland. Je kunt straks vanuit je wallet Coinbase betalingen doen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) bij elke winkel die Visa-kaarten accepteert. De andere Europese landen die met de Coinbase betaalkaart aan de slag kunnen zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland.

Uitrollen

Volgens CNBC kun je straks gemakkelijk jouw bitcoin, ethereum en litecoin uitgeven in zowel fysieke winkels als webshops. De kaart kwam eerder al uit bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onbekend hoeveel gebruikers de kaart precies heeft onder de Britten. Maar de ceo van de Briste afdeling van Coinbase, Zeeshan Feroz, laat in gesprek met CNBC weten dat er vliegensvlug meer dan duizend kaarten zijn uitgegeven.

Coinbase betaalkaart

De Coinbase Cards zijn gekoppeld aan een app. Die app is beschikbaar op zowel Android als de telefoons van Apple. Met dat handige stukje software kun je instellen met welke crypomunten je wil betalen. De betaalkaart is tot stand gekomen in samenwerking met betalingsprovider PaySafe.

Meer dan een beurs

Als grootste cryptobeurs van Amerika is Coinbase constant opzoek naar nieuwe markten om te betreden. De afgelopen jaren hebben ze er geen geheim van gemaakt om steeds meer altcoins te willen accepteren op hun handelsplatform.

Daarnaast zijn dit soort initiatieven in het leven geroepen om het imperium verder uit te bouwen. Voorlopig heeft Coinbase andere partijen als Visa en PaySafe nodig om dit soort stappen te maken. Maar dat kan in de nabije toekomst anders zijn.

De beurs lijkt stappen te zetten naar het worden van een ‘cryptobank’. Een plek waar je gemakkelijk je bitcoin en andere cryptomunten kunt opslaan, maar waar je ze ook in kunt zetten als betaalmiddel. Net zoals jouw eigen bank die services aanbiedt voor euro’s, bijvoorbeeld.

Bitcoin

Coinbase zag vorige maand een flinke piek in de handel in bitcoin op hun platform. Het volume bereikte het hoogste punt in 14 maanden. De handel lijkt dus weer wat aan te trekken.

Een klein dingetje nog: de cryptomunten die je bij Coinbase stalt zijn niet in jouw eigen beheer. Het brengt altijd een risico met zich mee wanneer je jouw zuurverdiende bitcoin bij een beurs laat staan. Als je de private keys niet hebt, zijn het niet jouw bitcoin.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer