Paul Tudor Jones kocht Bitcoin futures via Coinbase en Bakkt

Het miljardenfonds van de roemruchte Paul Tudor Jones heeft via Coinbase en Bakkt bitcoin futures gekocht. Dat blijkt uit een deponering bij de Securities & Exchange Commission komen nu meer details van deze transacties naar buiten, zo bericht Coindesk.

Paul Tudor Jones

Jones (Memphis, 1954) is één van de meest bekende hedgefonds managers uit de Amerikaanse financiële geschiedenis. Hij vestigde zijn naam op Wall Street door in de jaren zeventig op de grondstoffen – en goudmarkt te handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In mei vorig jaar laat Jones weten dat hij ‘1 tot 2% van zijn vermogen’ in bitcoin futures heeft gestoken. In een later onderzoeksrapport richting zijn vermogende klanten brak hij een lans voor deze nieuwe assetklasse, die in zijn ogen ondergewaardeerd is, zo liet hij in december 2020 optekenen.

Jones ziet bitcoin als een manier om aan inflatie te ontkomen. Het is een narratief wat daarna door andere miljardairs zoals Stanley Druckenmiller, maar ook CEO’s zoals Elon Musk, Jack Dorsey en Michael Saylor herhaald is.

Familiefonds kocht via Coinbase en Bakkt

Hoe ziet het plaatje eruit? In
Tudor Investment Corporation zit in totaal 44,5 miljard dollar aan vermogen
opgeslagen verdeeld over acht verschillende hedgefondsen. Dit kapitaal steekt men in obligaties,
aandelen, grondstoffen maar ook cryptovaluta.

De custodians van de bitcoin futures zijn Coinbase en Bakkt om
precies te zijn: Coinbase Custody Trust Company, Bakkt Trust Company
en Tagomi Trading LLC, de broker die Coinbase in mei 2020 kocht.

Jones beperkt zijn exposure tot de nieuwe assetklasse tot het zogenaamde Tudor Family Fund II. Dit is te kenschetsen als een familiefonds, alleen voorbehouden tot een select groepje familieleden en vrienden van de bitcoin whale.

In dit fonds zit in totaal 1 miljard dollar, maar het is niet te verwachten dat met al dit geld bitcoin futures zijn gekocht. Over de hoogte van zijn investering hoeft Jones bij de SEC ook geen rekenschap af te leggen. Het familiefonds is in ieder geval het enige fonds dat exposure heeft.

Dus ook het Tudor BVI Global Fund met daarin 27 miljard dollar, waarvan de klanten het positieve rapport van Jones onder ogen kregen, is nóg niet actief. Maar in een recente brochure is wel een aparte sectie ingeruimd voor cryptocurrency’s, dus wie weet wat er nog in het vat zit.

Coinbase, Bakkt en ook de
Tudor Group willen de berichtgeving niet bevestigen.
De eerstgenoemde partij gaat komende woensdag 14 april naar de beurs.

Lees meer over:
fonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...