Coinbase en Stripe werken samen om wereldwijde crypto-adoptie te verbeteren

3673 totale weergaven

Coinbase en Stripe hebben hun krachten gebundeld om de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency te vergroten door middel van belangrijke integraties die fiat-naar-cryptotransacties stroomlijnen.

Coinbase en Stripe kondigen partnerschap aan

Coinbase en Stripe hebben een strategische samenwerking aangekondigd om de wereldwijde adoptie van cryptocurrency te stimuleren. Deze samenwerking introduceert drie belangrijke integraties die zijn ontworpen om de adoptie van onchain te verbeteren en een efficiëntere financiële infrastructuur te bieden.

Belangrijke integraties voor verbeterde adoptie

Door de samenwerking zal Stripe ondersteuning toevoegen voor USD Coin (USDC) op Coinbase’s Base, een Layer-2 blockchain. Deze integratie is bedoeld om snellere en goedkopere geldtransfers in meer dan 150 landen mogelijk te maken. Daarnaast zal Stripe’s product voor cryptobetalingen USDC op Base integreren, waardoor gebruikers fiat efficiënter kunnen omzetten naar crypto.

Coinbase zal Stripe’s fiat-naar-crypto onramp integreren in zijn Coinbase Wallet, waardoor gebruikers cryptocurrencies direct kunnen kopen met creditcards en Apple Pay. Deze stap zal het proces voor gebruikers vereenvoudigen, waardoor het makkelijker en toegankelijker wordt om de cryptomarkt te betreden.

Voordelen voor wereldwijde gebruikers

Door Base te ondersteunen zal het uitgebreide wereldwijde netwerk van Stripe profiteren van verbeterde transactiesnelheden en lagere kosten. Base heeft zich ontpopt als een toonaangevende Layer-2 oplossing dankzij de veilige, goedkope en ontwikkelaarvriendelijke infrastructuur, die aansluit bij het doel om transacties van één seconde en minder dan één cent te realiseren.

De samenwerking benadrukt het potentieel van cryptocurrency om een revolutie teweeg te brengen in het financiële systeem door barrières zoals internationale grenzen en bankuren weg te nemen. Het doel is om wrijving en kosten te verminderen en gebruikers wereldwijd een meer naadloze ervaring te bieden.

Kansen voor ontwikkelaars

De samenwerking biedt ook belangrijke kansen voor ontwikkelaars. De Base Buildathon zal inzichten bieden in het gebruik van Stripe’s cryptomogelijkheden op Base, waardoor innovatie en ontwikkeling binnen het ecosysteem worden aangemoedigd.

Deze samenwerking onderstreept de toewijding van beide bedrijven aan het verbeteren van de financiële infrastructuur voor bedrijven en particulieren wereldwijd, en markeert een belangrijke stap in de richting van een meer geïntegreerde en efficiënte crypto-economie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....