Coinbase koopt $350 miljoen aan bitcoin en cryptovaluta

In augustus kocht Coinbase voor $500 miljoen aan cryptovaluta. Het blijkt dat de cryptobeurs daar onlangs weer $350 miljoen aan digitale valuta aan heeft toegevoegd.

Coinbase koopt crypto’s

Coinbase noteerde een omzet van $2,49 miljard in het vierde kwartaal van 2021. De nettowinst betrof $840 miljoen. Na dit succesvol kwartaal, heeft het bedrijf van Brian Armstrong nog eens $350 miljoen aan cryptovaluta aan de balans toegevoegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om welke digitale assets het gaat, is niet bekend gemaakt. Behalve bitcoin kocht Coinbase een half jaar geleden ook Ether, DeFi-tokens en Proof-of-Stake tokens. Waar veel bedrijven zich met de kasreserves puur richten op bitcoin, koopt Coinbase dus allerlei tokens op.

Coinbase pakt vooral winst uit handel op het platform (die vaak toeneemt bij hogere volatiliteit). Toch vinden de managers dat het bedrijf meer is dan een cryptobeurs. CFO Alesia Haas vertelt dat ze het raar vindt dat de prijs van de COIN-aandelen zo nauw beweegt met die van bitcoin:

“We hebben ook geconstateerd dat onze aandelen sterk correleren is met cryptoprijzen, die tot nu toe met ongeveer 20% zijn gedaald. We begrijpen dit niet echt, omdat deze correlatie geen rekening houdt met de groei van ons marktaandeel en de diversificatie van ons bedrijf.”

Blijven opkopen

Coinbase zoekt naar nieuwe geldstromen en ook naar nieuwe producten. Ze willen meer zijn dan een cryptobeurs, zo vertellen ze.

De vorige keer dat Coinbase cryptovaluta opkocht, deden ze dit niet via hun eigen platform, maar ergens anders. Dit dezen ze om scheve gezichten te voorkomen.

Vorig jaar zei Coinbase al dat “de crypto-economie volwassen wordt” en dat ze 10 procent van alle inkomsten in de toekomst wilden investeren in cryptovaluta.

Niet alleen Coinbase heeft een flink deel van de kasreserves in crypto’s zitten. Binance heeft naar verluidt ook zo’n 115.000 BTC op de balans staan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase