Binance koopt 43.000 extra bitcoin tijdens dip

Binance blijft bitcoin (BTC) bijkopen. De organisatie kocht tijdens deze dip vrolijk bij. Op een adres van Binance staat momenteel 116.601 BTC.

Op dinsdag stuurde Binance in totaal 43.000 BTC naar het adres.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grootste cryptobeurs heeft naast tientallen diensten ook een andere tactiek: bitcoin sparen. Het adres in kwestie (3LYJfcfHPXYJreMsASk2jkn69LWEYKzexb) was in eerste instantie voor andere doeleindes bedoeld.

Binance wilde tokens uitbrengen op hun eigen netwerk die direct gekoppeld zijn aan bitcoin. En dat hebben ze ook gedaan. De BTCB-token is verhandelbaar op de netwerken en beurzen van Binance en vertegenwoordigt één bitcoin. Het adres lijkt echter ook gebruikt te worden om simpelweg bitcoin te bewaren.

Op het moment van schrijven is er 13.001 BTCB in de markt. De andere bitcoin staan voorlopig nog ‘gewoon’ zonder koppeling met een token bij Binance.

Onder andere de analisten van Whale Alert houden dit soort adressen in de gaten. In april 2021 viel bijvoorbeeld op dat er voor 11.000 extra bitcoin werd verstuurd naar de grote spaarpot. De totale dollarwaarde van de bitcoin op het adres van Binance is zo’n $5 miljard (!).

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...