Bitcoin (BTC) handel wordt duurder voor kleine gebruikers bij Coinbase Pro

746 totale weergaven

Handelaren bij Coinbase Pro kunnen rekenen op een hogere kosten om gebruik te maken van het platform. Althans, de kleine klanten. Met een handelsvolume onder de $10.000 kun je rekenen op een toename van 233% van de kosten.

Ben je echter een rijke bitcoiner? Dan zijn de komende maatregelen op het handelsplatform voordelig voor de portemonnee. Alle maatregelen zijn te lezen in de blogpost van Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase Pro wordt duurder

De zogenaamde ‘maker fees’ ofwel handelskosten gaan helemaal op de schop. Het idee is duidelijk: de kleinere klanten gaan meer betalen, mensen met meer geld krijgen korting.

Het gaat in onderstaande tabel met name om de maker kant. Ben je een kleine vis in de bitcoin oceaan? Dan betaal je 0.50% van je bedrag wanneer je een koop of verkooporder plaatst.

Heb je een gigantisch vermogen? Dan kun je gratis orders plaatsen en tegen een tarief van 0.04% ingaan op een al bestaand bod.

De nieuwe prijzen van Coinbase Pro.

Bitcoin (BTC) handel wordt duurder voor kleine gebruikers bij Coinbase Pro

Maker en taker

De maker en taker-orders kunnen bij Coinbase Pro rekenen op een ander tarief. Bij hogere bedragen is het namelijk goedkoper om een order te plaatsen dan om er eentje in te vullen.

Het is dus voordelig om orders te plaatsen. Het doel daarvan? Meer liquiditeit creëren op het platform. Iemand die een order opvult haalt dat namelijk weg, terwijl een nieuwe handelsmogelijkheid door Coinbase wordt aangemoedigd.

Strijd om liquiditeit

Dit is voor de doorsnee bitcoin handelaar natuurlijk een tegenvaller. Coinbase Pro is een populair platform en lijkt hiermee een gedeelte van hun klantenbestand onder de trein te gooien. En dat allemaal om de grote handelaren te paaien.

Er is een strijd gaande op het gebied van liquiditeit tussen de grootste beurzen. Die is er altijd, maar steeds meer bedrijven treden nu ook op de voorgrond met nieuwe regels of campagnes om rijke mensen binnen te hengelen.

Een recent voorbeeld daarvan is Binance. De beurs wil met het Market Maker programma cryptohandelaren met een groot handelsvolume naar hun platform trekken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...