Coinbase sluit verhuizing naar buitenland niet uit vanwege onduidelijke regels in VS

Brian Armstrong, de CEO van de Amerikaanse beurs Coinbase, vertelt dat ze overwegen om (deels) weg te gaan uit de Verenigde Staten. Hij stelt daarbij een voorwaarde. De exchange wil duidelijkere regelgeving voor de sector.

Coinbase buiten VS?

“Alles ligt op tafel, inclusief verhuizen of wat dan ook”, vertelt Armstrong tijdens de Fintech Week in Londen. Hij kreeg een vraag van de voormalige Britse kanselier George Osbourne of hij zijn bedrijf de VS kan zien verlaten .

“Ik denk dat de VS het potentieel heeft om een belangrijke markt voor crypto te worden, maar op dit moment zien we niet de duidelijkheid in de regelgeving die we nodig hebben. Ik denk dat als we over een aantal jaren geen duidelijkheid over de regelgeving in de VS zien ontstaan, we misschien moeten overwegen om meer elders in de wereld te investeren.”

Armstrong vervolgt dat hij voordelen ziet in de aanpak van het Verenigd Koninkrijk. Er is meer duidelijkheid over de regelgeving, aangezien er maar één regelgevende instantie is. De Financial Conduct Authority (FCA) is verantwoordelijk voor zowel commodities als effecten.

In de Verenigde Staten is dat anders: met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn er twee toezichthouders voor de grijze cryptosector.

“Dit ongelukkige gebeuren heb je niet als de CFTC en de SEC een strijd voeren binnen hun territorium.”

“We hebben bijna om de paar weken tegenstrijdige verklaringen van de voorzitters van de CFTC en de SEC – hoe gaat een bedrijf in die omgeving te werk? We willen gewoon een duidelijk rulebook.”

Coinbase ontving onlangs een Wells notice van de SEC, waarin het bedrijf een waarschuwing kreeg dat er mogelijke maatregelen aan zitten te komen vanwege de de notering van niet-geregistreerde effecten. Het is in wezen een brief waarin de SEC aankondigt een onderzoek te gaan starten.

Zou Coinbase buiten de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, beter af zijn? “Alle opties liggen nog open”, aldus de CEO. Daarbij moet wel gezegd worden: Armstrong spreekt op een congres in Londen, dus is het niet gek dat hij het Britse systeem als beter voorbeeld aanhaalt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!