Coinbase reageert op waarschuwing van toezichthouder

Coinbase heeft een waarschuwing gekregen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De SEC wil Coinbase aanklagen voor mogelijke overtredingen van de wet op effecten. Dit heeft Coinbase woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenoemde 'Wells notice'.

Een Wells notice is een brief waarin de SEC (of Securities and Exchange Commission) laat weten dat het van plan is om een onderzoek te starten tegen een bedrijf of persoon. Het bedrijf of de persoon krijgt dan de kans om zich te verdedigen voordat de SEC een definitief besluit neemt. Een Wells notice betekent niet dat er al sprake is van een overtreding of een rechtszaak.

De SEC heeft niet precies gezegd welke producten of diensten van Coinbase problemen opleveren. Volgens Coinbase gaat het om “een ongedefinieerd deel van onze genoteerde digitale activa, onze staking service Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet”. Staking is een proces waarbij crypto-eigenaren vrijwillig meedoen aan het valideren van transacties op de blockchain. Deze producten bieden vaak hoge rendementen aan klanten.

Maar in de praktijk wordt die term ook gebruikt voor allerlei andere diensten. In de praktijk zijn het een soort renteproducten. Op bitcoin kun je geen rente verdienen op het netwerk zelf. Dat geld moet dus ergens anders vandaan komen.

Coinbase zegt dat het al meer dan 30 keer met de SEC heeft gesproken om duidelijkheid te krijgen over de regels voor cryptovaluta. Het bedrijf zegt dat het geen feedback of antwoorden heeft gekregen van de SEC. Coinbase zegt ook dat het bereid is om zijn standpunt (dat zijn producten geen effecten zijn) te verdedigen in de rechtbank als dat nodig is.

Voorlopig blijven alle producten en diensten van Coinbase gewoon werken zoals normaal. Het bedrijf zegt dat het nieuws geen veranderingen vereist voor zijn huidige producten of diensten.

Lees meer over:
Coinbasemisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...