Coinbase stopt definitief met Borrow-platform

Coinbase gaat de komende maanden stoppen met hun Borrow-dienst. Hiermee konden klanten fiatleningen tot $1 miljoen krijgen tegen maar liefst 30% van de waarde van hun bitcoin.

Coinbase Borrow

Een woordvoerder van de Amerikaanse beurs schrijft dat ze zich gaat richten op diensten “waar de klanten het meest om geven’. Klaarblijkelijk vallen leningen met bitcoin als onderpand hier niet onder.

Klanten die leningen hebben openstaan, hebben tot 20 november 2023 de tijd om de uitstaande leningen terug te betalen.

“We hebben getroffen personen op de hoogte gebracht en nemen extra maatregelen om een soepele overgang voor hen te garanderen, waaronder een aflossingsperiode van vier maanden en toegang tot geprioriteerde klanten support via Coinbase One”

Coinbase One is abonnement die handelaren kunnen afsluiten als ze van extra voordelen willen genieten.

Al vanaf afgelopen mei konden klanten van Coinbase al geen nieuwe leningen meer afsluiten. Het was destijds onderdeel van een “proces van herevaluatie van haar producten”. Nu hakt de beurs de knoop door om Borrow-diensten definitief af te bouwen.

De in Californië gevestigde exchange staat onder meer toezicht door Amerikaanse regelgevers. Leen- (en spaar)platforms zoals Voyager, Celsius en BlockFi kwamen allemaal in financiële problemen toen de koers volatiel werd.

Mogelijk dat dit ook een van de redenen is van Coinbase om dit besluit te nemen. Bekend is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) geen fan is van dit soort leen- en spaarconstructies. Een woordvoerder vertelde in mei nog wel aan CoinDesk dat de sluiting van Coinbase Borrow simpelweg te wijten was aan een afgenomen vraag.

De laatste weken steeg de aandelenkoers van Coinbase hard. Begin dit jaar koste één COIN nog $34, nu is dat al meer dan $100.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Coinbase