Coinbase wordt geschat op 8 miljard dollar

Coinbase staat op het punt om een deal te sluiten met Tiger Global Managerment, een invloedrijk hedgefonds uit New York, die zeer actief zijn in FMCG-sector. Tiger wil een extra kapitaalinjectie van 500 miljoen dollar in het bedrijf uit San Francisco steken. Met 20 miljoen gebruikers wereldwijd geldt Coinbase als de grootste ruilbeurs waarbij beleggers met fiat geld cryptovaluta kunnen kopen via een bank of creditcard.

Coinbase

Mocht de deal lukken, dan wordt de waarde van Coinbase geschat op acht miljard dollar, omgerekend 6,9 miljard euro.
Ter vergelijking: in de zomer van 2017, nog voor de beruchte bullrally, werd de waarde geschat op 1,5 miljard dollar. Ook Coinbase zal last hebben van een tegenzittende markt, sinds de markt begin dit jaar qua waarde behoorlijk is verdampt. Niettemin maakt het bedrijf bekend winst te maken. Ook David Marcus vertrok uit de Raad van Bestuur (naar Facebook), maar zijn plek is inmiddels ingevuld door Chris Dodds, een zwaargewicht van brokerfirma Charles Schwab.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Versneld groeien

Vorige week werd bekend dat Coinbase versneld wil groeien door veel meer cryptoassets te gaan aanbieden. Dat wil men bereiken door de aanvraagprocedure te versoepelen, hoewel partijen ook tegen hogere kosten kunnen aanlopen omdat apart voor de verificatie betaald moet worden. Op Coinbase kan er gehandeld worden in bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin en sinds kort ethereum classic.

Bron: Recode

Lees meer over:
Coinbaseruilbeurs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...