CoinCorner brengt “Tap-to-Pay” Lightning Netwerk betaalkaarten naar El Salvador

Bitcoiners in El Salvador krijgen binnenkort de mogelijkheid om te betalen met de nieuwe "Tap-to-Pay" kaarten van CoinCorner. In deze kaarten zitten zogenaamde Near-Field Communication (NFC) chips die communiceren met normale kaartlezers. Het idee is dat dit nieuwe product van CoinCorner betalen met bitcoin naar een hoger niveau tilt in El Salvador.

Contactloos betalen

Contactloos betalen met bitcoin en het Lightning Netwerk, dat kan straks dus met de nieuwe betaalkaart van CoinCorner. Om dat voor elkaar te krijgen is het bedrijf een samenwerking gestart met IBEX, een bedrijf dat zich specialiseert in de infrastructuur om en rond het Lightning Netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CoinCorner zelf geeft aan dat het voor uitbreiding naar El Salvador heeft gekozen, omdat het veel verhalen hoorde over slechte gebruikerservaringen met bitcoin in het land. In principe voegt een NFC-betaalkaart niet zoveel toe, behalve dat de gebruikerservaring meer op de klassieke betaalervaring lijkt.

CoinCoiner hoopt in ieder geval dat het met de nieuwe betaalkaart makkelijker en aantrekkelijker voor mensen wordt om met bitcoin te betalen, te beginnen in El Salvador. Uiteindelijk is het plan natuurlijk om met de kaart uit te breiden naar de rest van de wereld.

Wat is CoinCorner?

CoinCorner is Britse broker die vanaf 2014 actief is op de markt en als doel heeft om het kopen van bitcoin eenvoudiger te maken. In januari 2021 integreerde CoinCorner het Lightning Netwerk in hun platform. Daarmee werden ze een van de eerste beurzen ter wereld met ondersteuning voor het Lightning Netwerk.

Nu introduceert het bedrijf dus de op Lightning gebaseerde NFC-betaalkaart in El Salvador. De bedoeling is uiteindelijk om de kaart over de hele wereld te laten werken. "Je kunt je Lightning Bolt Card snel over de hele wereld gebruiken", aldus Danny Scott van CoinCorner.

De nieuwe betaalkaart van CoinCorner werd in mei van dit jaar aangekondigd en maakt nu dus zijn debuut in El Salvador.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....