Bodem in zicht: ‘Bitcoin koers dichtbij instapprijs institutionele beleggers’

Ki Young Ju is de CEO van het populaire on-chain analyseplatform CryptoQuant en publiceert zelf ook regelmatig interessante grafieken. Ditmaal gaat het om een grafiek waarin Ki Young Ju de gemiddelde instapkoers van beleggers op het institutionele platform van Coinbase weergeeft.

Is de bodem in zicht?

Opvallend aan de grafiek van Ki Young Ju is dat bitcoin iedere keer een bodem maakte op het moment dat de instap-koers van dit cohort van beleggers werd bereikt. "Als je nog steeds gelooft dat institutionele beleggers deze markt drijven, dan doet dit bull-opium je waarschijnlijk veel goeds", aldus Ki Young Ju over de grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je naar de grafiek kijkt, valt ook meteen op hoezeer de huidige koers een weerstand blijkt voor de beren. Het lijkt erop dat institutionele beleggers zich kranig weren tegen de macht van de beren en deze koers niet zomaar willen opgeven.

Gaan we verder terug in de tijd, dan zien we dat deze lijn vrijwel iedere keer een bodem betekende tijdens bearmarkten of extreme marktmomenten als de covid-crash van maart 2020. Als het verleden een goede voorspeller voor de toekomst blijkt, dan kunnen we vanaf hier weer rustig omhoog kijken.

Verschil tussen beurzen is groot

Overigens valt ook op dat het verschil qua inkoopprijs tussen verschillende beurzen enorm groot kan zijn. Zo blijkt uit de cijfers van Checkmate dat de klanten van FTX er het minste voorstaan, dat de klanten van Binance en Coinbase vrijwel break even draaien en dat de gebruikers van Huobi, Kraken en Bitfinex de grote bazen zijn.

Grappig om te zien is dat de gebruikers van Binance in 2017 precies hetzelfde meemaakten als de klanten van FTX nu. Binance is pas in 2017 opgericht en vervolgens in januari 2018 meteen de grootste beurs ter wereld geworden op basis van het handelsvolume.

Als we naar de gemiddelde inkoop-prijs van institutionele spelers bij Coinbase kijken, dan moet de bodem in zicht zijn. Maar van de kopers bij FTX kunnen we helaas niet hetzelfde zeggen. Die staan er op dit moment een stuk minder goed voor.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....