CoinStats offline na hack: alles wat je moet weten

4301 totale weergaven
coinstats hack

CoinStats heeft gebruikers gewaarschuwd na een hack in hun app. Gebruikers moeten hun geld direct verplaatsen om het veilig te stellen. Door het lek zijn enkele in-app wallets aangetast. CoinStats stuurde nep berichten naar gebruikersapparaten. Wallets die extern zijn verbonden, zijn veilig. CoinStats raadt gebruikers aan hun privé sleutels te exporteren en hun geld over te zetten om verliezen te voorkomen.

CoinStats hack voor gebruikers op iOS

Gebruikers van iOS kregen een vals bericht dat ze 14,2 ETH hadden gewonnen. Dit bleek een scam te zijn. Ook Android-gebruikers meldden soortgelijke nep berichten. Deze berichten verwezen naar een neppe website die schadelijke software op iOS-apparaten wilde installeren, mogelijk om toegang te krijgen tot deze apparaten.

Tijdelijke sluiting van CoinStats voor onderzoek

CoinStats heeft het platform tijdelijk offline gehaald om het incident te onderzoeken. Op hun homepage staat nu een tijdelijke melding dat er snel een gedetailleerd rapport komt. Het is nog onduidelijk hoeveel gebruikers en hoeveel geld zijn getroffen.

Via hun officiële X-account heeft CoinStats de gebruikers geïnformeerd en opgeroepen snel te handelen. Ze verontschuldigden zich voor de overlast en verzekerden dat externe wallets veilig zijn.

Meer recente beveiligingsproblemen in crypto

Dit incident bij CoinStats is een van de vele recente beveiligingsproblemen in Web3. Binance CEO Richard Teng sprak onlangs over een hack bij BtcTurk en bevestigde strengere beveiligingsmaatregelen. Binance heeft meer dan $5,3 miljoen aan gestolen fondsen tijdelijk bevroren om gebruikers te beschermen.

Na de hack stopte BtcTurk tijdelijk alle cryptotransacties, inclusief stortingen en opnames. Hackers hadden hun hot wallets aangevallen, wat invloed had op saldo’s in tien cryptocurrencies. BtcTurk verzekerde gebruikers dat de meeste activa, die in cold wallets zijn opgeslagen, veilig zijn.

CoinStats en BtcTurk doen grondig onderzoek naar hun beveiligingsproblemen. CoinStats beloofde gebruikers op de hoogte te houden met een volledige uitleg van het incident. BtcTurk werkt samen met de autoriteiten om herhaling te voorkomen.

Lees meer over:
coinstatshack

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...