Hackers misbruiken 50 Cent’s naam voor crypto scam

3706 totale weergaven
Hackers misbruiken 50 Cent's naam voor crypto scam

Rapper Curtis James Jackson III, beter bekend als 50 Cent, werd recent het slachtoffer van een sluwe crypto hack. Hackers namen controle over zijn Twitter-account en website om een frauduleuze crypto token genaamd GUNIT te promoten.

Met een bereik van 12,9 miljoen volgers op Twitter, gebruikten de hackers zijn bekendheid om nietsvermoedende investeerders in hun val te lokken.

Wat gebeurde er?

De GUNIT scam volgde het bekende patroon van een rug pull. Dit houdt in dat de waarde van de token kunstmatig werd opgeblazen voordat deze plotseling instortte. Investeerders die in de hype trapten, zagen de waarde van hun tokens kelderen naar $ 0.00016. Binnen 30 minuten maakten de hackers maar liefst $ 300 miljoen buit.

Twitter werkte snel om mijn account weer te vergrendelen. Degene die dit heeft gedaan, verdiende in 30 minuten $300.000.000.
Twitter werkte snel om mijn account weer te vergrendelen. Degene die dit heeft gedaan, verdiende in 30 minuten $ 300.000.000.

50 Cent’s reactie

50 Cent, die zijn 33 miljoen Instagram volgers op de hoogte bracht van de hack, ontkende elke betrokkenheid bij de GUNIT token. Hij deelde details over de hack en complimenteerde Twitter voor hun snelle actie om zijn account te beveiligen. “Twitter werkte snel om mijn account weer veilig te stellen. Wie dit ook gedaan heeft, heeft $ 300 miljoen in 30 minuten verdiend,” schreef hij.

Vorige betrokkenheid in crypto

Dit is niet de eerste keer dat 50 Cent wordt gelinkt aan de cryptowereld. In 2018 deden geruchten de ronde dat hij miljoenen had verdiend door vroeg in Bitcoin te stappen. Hij accepteerde zelfs Bitcoin-betalingen voor zijn album “Animal Ambition,” wat leidde tot speculaties dat hij zo’n 700 Bitcoins verdiende, destijds ongeveer $ 662 per Bitcoin waard.

Echter, tijdens zijn faillissementsprocedure ontkende hij deze geruchten. Hij gaf toe Bitcoin-betalingen te hebben geaccepteerd, maar verklaarde dat deze nooit tot winst leidden.

Leerpunten voor investeerders

Het incident met de GUNIT token benadrukt enkele cruciale punten voor crypto-investeerders:

  1. Wees op je hoede voor hypes: De waarde van GUNIT werd kunstmatig opgeblazen. Investeerders moeten altijd voorzichtig zijn met plotselinge prijsstijgingen.
  2. Verifieer bronnen: Hackers gebruikten de naam van een beroemdheid om vertrouwen te winnen. Controleer altijd de bron van de informatie.
  3. Beveilig je investeringen: Gebruik betrouwbare platforms en wees voorzichtig met waar je je geld in investeert.

Wat kunt u doen?

Als crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en kritisch te blijven. Hier zijn enkele stappen om te overwegen:

  • Doe grondig onderzoek: Kijk naar de achtergrond van een project voordat je investeert.
  • Gebruik veilige wallets: Bewaar je crypto in beveiligde wallets om hackrisico’s te minimaliseren.
  • Blijf op de hoogte: Volg betrouwbaar nieuws en updates uit de cryptowereld.

Het verhaal van 50 Cent en de GUNIT scam dient als waarschuwing voor iedereen die in cryptocurrency investeert. Blijf kritisch, doe je eigen onderzoek en laat je niet misleiden door schijnbare autoriteit of populariteit.

Bescherm je investeringen en wees altijd alert op mogelijke scams.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
crypto scamshackers

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....