Cool Valley gaat bitcoin minen voor inwoners

De burgemeester van een kleine stad in de staat Missouri wil graag bitcoin gaan minen. De gemaakte winst wil hij vervolgens gaan uitdelen aan de inwoners van de stad.

Bitcoin mining in dorpje

De naam van de burgemeester is Jayson Stewart. Het is niet de eerste keer dat hij zich als pro-bitcoiner manifesteert. Eerder maakte hij al bekend dat hij $1.000 aan bitcoin wilde uitdelen naar inwoners van 'zijn' Cool Valley. Het is overigens een klein stadje: het heeft nog geen 2.000 inwoners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet bekend op welke manier hij bitcoin wil minen en of het wel rendabel kan zijn. Je moet namelijk nogal een grote investering doen om te kunnen starten met de competitieve ASIC's, en ook is een lage elektriciteitsprijs essentieel.

Naast bovenstaande tweet is er nog niets duidelijk. Sommigen gaan er vanuit dat Stewart een waterreservoir in de buurt wil gebruiken om een waterkrachtcentrale te runnen. Daardoor zal het groene energie kunnen inzetten in ruil voor een passief inkomen.

Verplicht hodlen

Het idee dat Steward in z'n achterhoofd had, is dat de inwoners de gratis ontvangen bitcoin níet kunnen verkopen. In eerste instantie moeten ze hodlen, zo vertelde hij eerder."We denken aan een bepaald schema. Het idee is dat je het misschien vijf jaar niet aanraakt voordat je echt volledige toegang krijgt."

Nu wil hij ook graag de mining industrie induiken. Het plan is ongetwijfeld ontstaan na het succes van zijn eerdere plan. Aanvankelijk wilde hij namelijk $500 uitdelen aan elk huishouden in Cool Valley. Het idee sloeg aan en hij haalde veel meer geld op dan verwacht, waardoor hij het bedrag verdubbelde tot $1.000.

Destijds suggereerde hij ook al dat ze gewoon de deuren langs willen gaan om gratis educatie aan te bieden over bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws