Burgemeester van Cool Valley gaat alle gezinnen $1.000 aan bitcoin geven

De burgemeester van Cool Valley, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Missouri, wil alle 1.500 inwoners bitcoin geven. Het gaat om $1.000 per huishouden. Dat vertelt Jayson Stewart in gesprek met Cointelegraph: "We gaan ervoor zorgen dat mensen hun eigen BTC zo snel mogelijk kan opslaan",

Bitcoin Airdrop

Cool Valley valt onder St. Louis County en zogezegd is het dus een piepklein dorpje in het midden van de Verengde Staten. Ondanks dat het geen invloedrijk dorp is, is het wel duidelijk dat burgemeester Stewart snapt hoe Bitcoin werkt:"Kijk, het is digitaal goud. Ik zou graag zien dat elk huishouden in mijn stad een beetje bitcoin ontvangt, of het nu $500 of $1.000 is."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het project is inmiddels gefinancierd, na de initiële aankondiging werd Stewart bedolven onder de reacties: "het verhaal is zo populair geworden op een manier die ik nooit had verwacht."

Voor de gemiddelde Amerikaanse burgemeester is het niet de normaalste zaak van de wereld om allerlei vragen van (internationale) pers te krijgen. Bovendien is de burgemeester zelfs naar verluidt zelfs van plan om de fondsen van de stad in te zetten voor zijn bitcoin initiatief: "Het is mogelijk. We zullen zien hoe het gaat."

Implementatie

Stewart gelooft erg in zijn plannen en wil zelfs bitcoin aanhouden in de schatkist van zijn gemeente. Maar dat is nog niet zo makkelijk. ''Wettelijk zijn er obstakels om dat te doen. Veel daarvan is vastgelegd in de staatsgrondwet voor dorpen en steden'', stelt de Amerikaan.

In eerste instantie is dit initiatief bedoeld voor de mensen in Cool Valley zelf.

'Timelock'

Het idee dat Steward in z'n achterhoofd heeft, is dat de inwoners de gratis ontvangen bitcoin níet kunnen verkopen. In eerste instantie moeten ze hodlen, zo vertelde hij eerder."We denken aan een bepaald schema. Het idee is dat je het misschien vijf jaar niet aanraakt voordat je echt volledige toegang krijgt."

Stewart is ook van plan om burgers in staat te stellen een grotere Bitcoin-uitbetaling te ontvangen als ze ervoor kiezen hun Bitcoin voor een bepaalde tijd vast te houden, maar zal degenen die willen verkopen toestaan ​​om hun toegewezen sats te ontvangen om dit te doen.

De mensen zouden in de ogen van Stewart 'echt spijt' krijgen als ze hun gratis verkregen bitcoin vandaag zouden gebruiken om afbetalingen te doen (voor bijvoorbeeld onderhoud aan een auto), als de prijs van één bitcoin in de toekomst naar de $500.000 gaat.

Hoe de bitcoin aan de inwoners precies wordt uitgedeeld, moet nog worden bepaald. Hij suggereert dat ze gewoon de deuren langs gaan en gratis educatie willen aanbieden over het gebruik en de opslag van bitcoin. Dat is dan weer het voordeel van dit kleinschalig initiatief: het hele project is daarmee makkelijker te verwezenlijken.

Andere burgemeesters

Stewart is niet de enige Amerikaanse burgemeester die het wel ziet zitten met Bitcoin. Francis Suarez, burgemeester van Miami, is al langere tijd uitgesproken voorstander van de grootste cryptocurrency.

Ook in New York is een kandidaat pro-Bitcoin. Democraat Eric Adams wil van New York een ‘centrum voor financiële innovatie’ maken, met een speciale rol voor bitcoin.

Ook de burgemeester van Jackson, een stad in Tennessee in de Verenigde Staten, wil een plekje vrijmaken voor bitcoin. Een van de plannen is dat men belasting moet kunnen betalen met het decentrale en schaarse internetgeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...